Αποκρυπτογραφήθηκε ο κώδικας μύησης της Μαφίας

Αποκρυπτογραφήθηκε ο κώδικας μύησης της Μαφίας

Ένα χαρτί με μυστικό κώδικα της Μαφίας, αποκρυπτογράφησαν οι ιταλικές αρχές. Διαβάστε τι έγραφε

Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλικές αρχές έσπασαν κωδικό της Μαφίας, ο οποίος μοιάζει με αρχαία ελληνικά και ιερογλυφικά.

Το κείμενο βρέθηκε από αστυνομικούς στην Ρώμη κατά τη διάρκεια μιας έρευνας σχετικά με τη δολοφονία ενός μέλους της Ντραγκέτα, η οποία έχει έδρα την περιοχή της Καλάβριας στη Νότια Ιταλία.

Σύμφωνα με τις αρχές το κωδικοποιημένο κείμενο είναι  γραμμένο σε μία γλώσσα που μοιάζει με αιγυπτιακά ιερογλυφικά και αρχαία ελληνικά. Μελετώντας το τρισέλιδο κείμενο, οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για το τελετουργικό μύησης στην Κόζα Νόστρα.

Στο τελετουργικό, οι ενδιαφερόμενοι παίρνουν όρκο για «αιώνια πίστη» στην οργάνωση, που βάφεται με αίμα.

Το κείμενο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στη σχετική τελετουργική διαδικασία θα πρέπει να παρίστανται πέντε μέλη της Μαφίας, και ο "νεοβαπτιζόμενος" θα χρειαστεί να κόψει το δέρμα του με μαχαίρι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο, ώστε να ματώσει και να ορκιστεί έτσι με το αίμα του στην οργάνωση.

Το γεγονός ότι το έγγραφο βρέθηκε στη Ρώμη δείχνει το βαθμό εξάπλωσης της Ντραγκέτα και έξω από τα παραδοσιακά προπύργια της στην Καλάβρια, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι κωδικοποιημένες σελίδες ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας έρευνας σχετικά με τη δολοφονία του Vincenzo Femia, τον περασμένο Ιανουάριο , ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας.

(Πηγή:Daily Telegraph)

SHARE: