Απολύθηκε έπειτα από απρεπή σχόλια για 'προικισμένους' Νιγηριανούς επιβάτες

Απολύθηκε έπειτα από απρεπή σχόλια για 'προικισμένους' Νιγηριανούς επιβάτες
YOUTUBE

Σε... αναγκαστική "προσγείωση" υποχρεώθηκε αεροσυνοδός της British Airways μετά το ρατσιστικό της παραλήρημα κατά επιβατών από τη Νιγηρία, που προκάλεσε σάλο στα social media

Η αεροπορική εταιρεία απέλυσε άμεσα την 23χρονο αεροσυνοδό, αφού το υβριστικό βίντεο που ανέβασε η ίδια στο Snapchat είχε γίνει viral προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.

Στην ανακοίνωσή της, η British Airways αναφέρει ότι αναμένει άψογο επαγγελματισμό και ευπρέπεια από το προσωπικό στα αεροσκάφη της. Όσο για την 23χρονη αεροσυνοδό, προσπαθεί πλέον να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης από... κακή συνάδελφό της.

Στο επίμαχο βίντεο της πτήσης από το Χίθροου προς τη Νιγηρία, η αεροσυνοδός Joanne Wickenden εμφανίζεται να λέει: "Δεν την παλεύω σε αυτή την πτήση" και ξεκινάει αμέσως την επίθεση στους Νιγηριανούς επιβάτες που έπρεπε να εξυπηρετεί: "Όλοι οι Νιγηριανοί θα αρχίσουν να ζητάνε αναβάθμιση. Θα αρχίσουν δώσε μου αναψυκτικό, δώσε μου μοσχάρι. Γιατί δεν μου δίνεις μοσχάρι. Κι όλοι οι Νιγηριανοί θα ζητάνε αναβάθμιση στη θέση τους επειδή δεν θα έχουν αρκετό χώρο μπροστά στα πόδια τους, αφού τους εμποδίζουν τα γεννητικά όργανά τους"... Την τελευταία φράση δε, τη συνόδευσε και με χειρονομία με σαφή υπονοούμενα...

ADVERTISING

Μιλώντας στα βρετανικά ΜΜΕ, η Wickenden εμφάνισε διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Οπως ισχυρίζεται, την υποχρέωσαν να πει όσα είπε στην κάμερα και την "τράβηξαν" με τα δικά τους κινητά τηλέφωνα, στέλνοντας στη συν'εχεια το επίμαχο βίντεο σε φίλους του. Γεγονός που δεν άργησε να κάνει viral το βίντεο οδηγώντας στα γνωστά αποτελέσματα. Συμπλήρωσε τέλος ότι είναι τόσο απογοητευμένη από το χώρο που δεν σκοπεύει να αναζητήσει άλλη δουλειά σε αυτόν τον κλάδο.

SHARE:

24Media Network