Απομακρύνει άτομα από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ολάντ

Απομακρύνει άτομα από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ολάντ

Τρεις φωτογραφίες από τους κήπους των Ηλυσίων Πεδίων μαζί με την αγαπημένη του, ήταν η αφορμή να απομακρυνθούν πέντε στελέχη από της ιδιωτική υπηρεσία του Γάλλου προέδρου.

Πέντε στελέχη του προσωπικού του μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων στα οποία είχαν ανατεθεί καθήκοντα από το ιδιαίτερο γραφείο του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας μετατέθηκαν, μετά τη δημοσίευση στον γαλλικό Τύπο των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν παράνομα και στις οποίες απεικονίζεται ο Φρανσουά Ολάντ μαζί με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ μέσα στο προεδρικό μέγαρο, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές της προεδρίας.

«Πέντε στελέχη του προσωπικού που απασχολούνταν στο ιδιαίτερο γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας έχουν μετατεθεί στο γραφείο διοικητικών υποθέσεων», επισήμανε η ίδια πηγή, επιβεβαιώνοντας εν μέρει τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει στον ιστότοπό της η εφημερίδα Λιμπερασιόν.

Το περιοδικό Voici είχε δημοσιεύσει πριν από μία εβδομάδα 3 φωτογραφίες, οι οποίες λέγεται πως τραβήχτηκαν στα μέσα Οκτωβρίου, στις οποίες απεικονίζονταν ο πρόεδρος μαζί με την ηθοποιό. Ο πρόεδρος διέταξε όπως γράφει η Λιμπερασιόν έρευνα, χωρίς όμως η ομάδα της χωροφυλακής που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του προεδρικού μεγάρου να εντοπίσει το πρόσωπο εκείνου που διέρρευσε τις φωτογραφίες.

Απομακρύνει άτομα από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ολάντ

Εκείνο όμως που διαπιστώθηκε είναι πως το άτομο που έβγαλε τις φωτογραφίες βρισκόταν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του επικεφαλής της γαλλικής δημοκρατίας και ότι ο/η ερασιτέχνης φωτογράφος εργαζόταν στο προσωπικό που είχε διοριστεί στην «ιδιωτική υπηρεσία» του προέδρου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, το γεγονός πως τέσσερα από τα στελέχη που απομακρύνθηκαν είχαν προσληφθεί στο μέγαρο από τον προκάτοχο του Ολάντ, Νικολά Σαρκοζί. Άλλωστε το περιβάλλον του Σοσιαλιστή Προέδρου συνδέει το γεγονός με ισχυρισμούς πως ο πρώην Πρόεδρος είχε πληροφοριοδότες για τις κινήσεις του Ολάντ τα τελευταία δύο χρόνια.

Από το περιβάλλον του Προέδρου δεν μιλούν για τιμωρία, αλλά για μια απλή μετάθεση έπειτα από "ένα εμφανές πρόβλημα εμπιστοσύνης" στο πρόσωπό τους.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network