Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ

Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ

Σε "σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας πληροφοριών" υπέπεσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ. Άγνωστο για τι ακριβώς κατηγορείται

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του για "σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας των πληροφοριών", ανακοίνωσε την Κυριακή (27/12) το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε ότι η παραβίαση αυτή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σημαίνει ότι ο Γιαΐρ Ραμάτι δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του στη θέση αυτή. Δεν διευκρίνισε για τι ακριβώς κατηγορείται ο Ραμάτι, λέγοντας μόνο ότι οι "αρμόδιες αρχές" χειρίζονται την υπόθεση.

Τρεις πηγές που μίλησαν ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι ο Ραμάτι χειρίστηκε "λανθασμένα" απόρρητα έγγραφα αλλά δεν κατηγορείται για εγκληματικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα για κατασκοπεία.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του εξαίρει το έργο που επιτέλεσε ο Ραμάτι στα τέσσερα χρόνια που ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, όπως την επιτυχημένη δοκιμή που έγινε αυτόν τον μήνα της του Arrow 3, της "ασπίδας" των βαλλιστικών πυραύλων καθώς και για την αποκαλούμενη "Σφεντόνα του Δαβίδ", το σύστημα ανάσχεσης πυραύλων που πρόκειται να αναπτυχθεί στο Ισραήλ τον επόμενο χρόνο.

Υπό την επίβλεψη του Ραμάτι, το Ισραήλ ανέπτυξε επίσης το σύστημα ανάσχεσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iron Dome, που σύμφωνα με Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους έχει επιτυχία 90% στην κατάρριψη των πυραύλων που εκτοξεύουν οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network