Αποστολή τριών αεροσκαφών για τον επαναπατρισμό των Ρώσων που έμειναν στην Αίγυπτο. Επιστροφή για 2.000 Βρετανούς

default image

Προσγειώθηκε στην Αγία Πετρούπολη η πρώτη αεροπορική πτήση από την Αίγυπτο, έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου να αναστείλει όλες τις πτήσεις με προορισμό τη χώρα. Επέστρεψαν στην πατρίδα τους 2.000 Βρετανοί που παραθέριζαν στο Σαρμ ελ-Σέιχ

Η πρώτη αεροπορική πτήση με επιβαίνοντες Ρώσους τουρίστες από την Αίγυπτο προσγειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα, μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet ανέφερε μια εκπρόσωπος της ρωσικής επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης.

Χθες οι ρωσικές αρχές απέστειλαν τρία αεροσκάφη στην Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στη χώρα.

“Το πρώτο αεροσκάφος των αερογραμμών Royal Flight μετέφερε 189 επιβάτες από την πόλη Χουργκάντα. Δύο ακόμη πτήσεις από την Χουργκάντα και το παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ αναμένονται να φτάσουν αργότερα σήμερα”, δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως ο αριθμός των επιβατών και των τριών πτήσεων ανέρχεται συνολικά στους 624. Όπως τόνισε η αντιπρόεδρος της επιτροπής Νάνα Γκβίτσια, οι πτήσεις από την Αίγυπτο στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχιστούν έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περίπου 12.000 Ρώσοι τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο, ενώ συνολικά 80.000 Ρώσοι υπολογίζεται ότι παραθερίζουν στην χώρα.

Επιστροφή 2.000 Βρετανών που παραθέριζαν στο Σαρμ ελ-Σέιχ

Περίπου 2.000 βρετανοί τουρίστες επέστρεψαν αργά χθες στη χώρα τους, αυξάνοντας σε 3.500 τον αριθμό των επαναπατρισμένων μέσα σε 48 ώρες από τους σχεδόν 20.000 Βρετανούς που βρίσκονται για διακοπές στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εννέα αεροπλάνα που μετέφεραν συνολικά 1.945 επιβάτες προσγειώθηκαν αργά χθες βράδυ στη Βρετανία, έναντι οκτώ προχθές.

Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Μάντσεστερ, το Μπρίστολ και στα αεροδρόμια Λούτον (βόρεια) και Γκάτγουικ (νότια) του Λονδίνου.

“Λόγω του περιορισμένου αριθμού των αεροσκαφών που επιτρέπεται να αναχωρούν καθημερινά από το Σαρμ ελ-Σέιχ για τη Βρετανία, είναι πιθανό ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες να συστήσουν σε μερικούς ανθρώπους να παρατείνουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο τους”, είχε δηλώσει χθες εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Έντεκα αεροσκάφη των εταιριών Thomson, EasyJet και Monarch περίμεναν από το βράδυ της Παρασκευής στα κυπριακά αεροδρόμια της Πάφου και της Λάρνακας, υπογράμμισαν οι αερολιμενικές αρχές της Κύπρου. “Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τους αρμοδίους κυπριακών αεροδρομίων, φαίνεται ότι το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ αντιμετωπίζει προβλήματα στη διαχείριση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών”, εξήγησε ο επικεφαλής Επικοινωνίας των Αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να ταξιδεύουν μόνο με μια χειραποσκευή, οι βαλίτσες τους θα μεταφερθούν αργότερα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις ασφαλείας που αποφάσισε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές αρχές και τις αεροπορικές εταιρίες.

Το Λονδίνο επιδιώκει όλοι οι βρετανοί τουρίστες να έχουν επιστρέψει από το Σαρμ ελ-Σέιχ μέσα σε δέκα μέρες.

Οι ενισχυμένες αυτές διαδικασίες επέτρεψαν την επανάληψη την Παρασκευή των πτήσεων από το Σαρμ ελ-Σέιχ στη Βρετανία, οι οποίες είχαν ανασταλεί Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε εκφράσει τότε ανησυχίες για την ασφάλεια των αερομεταφορών από το αιγυπτιακό θέρετρο, έπειτα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που έκαναν λόγο για την πιθανότητα ένας εκρηκτικός μηχανισμός να ήταν η αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα