Αποζημίωση-''μαμούθ'' για φοιτητή που τον ξέχασαν σε κελί

Αποζημίωση-''μαμούθ'' για φοιτητή που τον ξέχασαν σε κελί
© AP

Φοιτητής στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να παραμείνει πέντε ημέρες κλειδωμένος μέσα σε κελί κατά λάθος και να πιει τα ούρα του για να επιβιώσει. Τεράστια αποζημίωση για την απροσεξία (Pic+Vid)

Αποζημίωση 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση ένας φοιτητής στο Σαν Ντιέγκο, ο οποίος εγκαταλείφθηκε για πέντε ημέρες σε κελί φυλακών, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Ντάνιελ Τσονγκ, 25 ετών, έζησε επί τέσσερις ημέρες μέσα σ' ένα κελί στο οποίο τον είχε ξεχάσει η αστυνομία, πίνοντας τα ίδια του τα ούρα για να επιβιώσει.

Ο νεαρός Αμερικανός είχε συλληφθεί με άλλα οκτώ πρόσωπα στη διάρκεια επιχείρησης-"σκούπα'' της αστυνομίας στις 21 Απριλίου του 2012 για αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά. Όμως αντί να απελευθερωθεί αφού ανακρίθηκε, ξεχάστηκε μέσα σε ένα μικρό κελί.

Αποζημίωση-''μαμούθ'' για φοιτητή που τον ξέχασαν σε κελί

Κατά τις συλλήψεις που πραγματοποίησε, η αστυνομία κατέσχεσε όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικά. Εννέα πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση και οδηγήθηκαν στην έδρα της DEA στο Σαν Ντιέγκο (δυτική Καλιφόρνια), όπου οι αστυνομικοί τα έκλεισαν προσωρινά σε πολλά κελιά του κτιρίου.

''Επτά ύποπτοι οδηγήθηκαν σε μια φυλακή της κομητείας, ένας απελευθερώθηκε και ο Τσονγκ, κατά τύχη, έμεινε στο κελί του'', ανέφερε τότε η αστυνομία.

Παρά τις κραυγές του και τα χτυπήματα στην πόρτα και τους τοίχους του κελιού, κανένας δεν κατάλαβε ότι είχε ξεχαστεί στο κελί. Τότε αναγκάστηκε να πιει τα ίδια του τα ούρα και κάποια στιγμή επιχείρησε μάλιστα να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να κόψει της φλέβες του με τους φακούς από τα γυαλιά του.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου παρέμεινε επί τρεις ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

College Student Tortured - DEA Claims Accident

SHARE:

24Media Network