Απτόητος για τα περί ενσωμάτωσης του Κοσσυφοπεδίου ο Αλβανός πρωθυπουργός

Απτόητος για τα περί ενσωμάτωσης του Κοσσυφοπεδίου ο Αλβανός πρωθυπουργός
© AP

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, φαίνεται να αδιαφορεί για την κριτική που δέχεται από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για τη κριτική που δέχεται από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για τις δηλώσεις του για μία, με κλασικό τρόπο, ενοποίηση της Αλβανίας με το Κόσοβο,απάντησε εν συντομία “καθόλου''.

Ο Έντι Ράμα κάνει λόγο για ενοποίηση της Αλβανίας με το Κόσοβο, στην περίπτωση που η ΕΕ καθυστερήσει την ένταξη της Αλβανίας και δεν απελευθερώσει το καθεστώς της βίζας για τους Κοσοβάρους πολίτες.

Πρώτη αντίδραση στις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθηπουργού υπήρξε από τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Βούτσιτς διαβεβαίωσε τον Έντι Ράμα πως δεν θα υπάρξει «κλασική ενοποίηση».

Στη συνέχεια αντέδρασε και η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι,Μάγια Κοτσίγιαντσιτς . Η Κοτσίγιαντσιτς χαρακτήρισε απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του Έντι Ράμα, καθώς γίνονται, όπως ανέφερε, σε μια εποχή που απαιτείται περιφερειακή συνεργασία και πρόοδος προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση .

Αντίδραση υπήρξε και από έναν εκπρόσωπο της αμερικάνικης πρεσβείας στα Τίρανα, ο οποίος δήλωσε στην ''Φωνή της Αμερικής'' ότι όλες οι χώρες που έχουν ως στόχο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τη γλώσσα που δεν εξυπηρετεί αυτή την προοπτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network