Διασώθηκαν οι επιβάτες του Akademik Chokalskii

Διασώθηκαν οι επιβάτες του Akademik Chokalskii

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών του παγιδευμένου στους πάγους ρωσικού ερευνητικού πλοίου. Παρέμειναν τα 22 μέλη του πληρώματος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η επιχείρηση απομάκρυνσης με ελικόπτερο των 52 επιβατών του ρωσικού πλοίου που είχε εγκλωβιστεί στους πάγους της Ανταρκτικής εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα.

Οι αυστραλιανές αρχές θαλάσσιας διάσωσης (Amsa) ανακοίνωσαν ότι "οι 52 επιβάτες του MV Akademik Chokalskii βρίσκονται τώρα" στο αυστραλιανό πλοίο Aurora Australis.

Η επιχείρηση απομάκρυνσής τους από το πλοίο είχε ξεκινήσει νωρίτερα σήμερα από ένα κινέζικο ελικόπτερο, το οποίο είχε καταφέρει να φτάσει στην περιοχή λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Το ελικόπτερο πραγματοποίησε πολλές 45λεπτες πτήσεις μεταξύ του ρωσικού και του αυστραλέζικου πλοίου για να μεταφέρει τους επιβαίνοντες σε ομάδες των δώδεκα. Αυτοί αποβιβάζονταν σε ένα νησάκι από πάγο, κοντά στο αυστραλέζικο πλοίο.

Οι επιβάτες του ρωσικού πλοίου, τουρίστες και Αυστραλοί, Νεζοζηλανδοί και Βρετανοί επιστήμονες, βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε αυτό από τις 24 Δεκεμβρίου.

Στο MV Akademik Chokalskii επέβαιναν επίσης 22 μέλη πληρώματος, τα οποία παρέμειναν στο πλοίο.

Ο επικεφαλής της αποστολής Κρις Τέρνι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

"Καταφέραμε να φτάσουμε στο Aurora Australis σώοι και αβλαβείς. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Κινέζους και στην υπηρεσία της αυστραλιανής κυβέρνησης που είναι επιφορτισμένη για θέματα Ανταρκτικής για την σκληρή δουλειά τους", έγραψε στο Twitter ο Τέρνι.

Ώρες μετά ήρθαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από την παγωμένη περιοχή όπου είχε ακινητοποιηθεί το πλοίο.

Διασώθηκαν οι επιβάτες του Akademik Chokalskii

Μοναδική συντροφιά στον απέραντο λευκό πάγο ήταν οι μικροί πιγκουίνοι οι οποίοι κάθε άλλο παρά ενδιαφέρθηκαν για το σκάφος και τους επιβάτες του. Αντίθετα, οι άνθρωποι τράβηξαν αρκετές φωτογραφίες των γλυκών αυτών ζώων.

Διασώθηκαν οι επιβάτες του Akademik Chokalskii

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέσω ελικοπτέρου η διάσωση των 74 επιβαινόντων στο Akademik Shokalskiy

Από αέρος η αποστολή διάσωσης των 74 επιβατών του Akademik Shokalskiy

Βίντεο από το πλήρωμα: Όταν πλοίο εγκλωβίζεται στην Ανταρκτική

SHARE:

24Media Network