Αργεντινή: Ξεπέρασαν τα 3.000 τα θύματα της COVID-1

Αργεντινή: Ξεπέρασαν τα 3.000 τα θύματα της COVID-1
Θερμομέτρηση. Αργεντινή Μπουένος Άιρες AP

Η Αργεντινή εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού αφού οι νεκροί ξεπέρασαν τους 3000.

Ξεπέρασε το επίπεδο των 3.000 ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην COVID-19 στην Αργεντινή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα περιορισμού.

Συνολικά έχει καταγράψει 3.059 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 αφότου άρχισε να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην επικράτεια της Αργεντινής, τους 121 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 164.403, με τον εντοπισμό 4.890 νέων κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε μία ημέρα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 1.002, με το ποσοστό πληρότητας σε εθνική κλίμακα στο 54,2% και στο 63,5% μόνο στην περιφέρεια του Μπουένος Άιρες. Μολονότι στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της εντοπίζεται το 90% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για έξαρση της πανδημίας στις περισσότερες επαρχίες της χώρας.

Στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες άρχισε μια προοδευτική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, που θεωρητικά θα αρθούν την Κυριακή 2 Αυγούστου. Η χαλάρωση μεταφράστηκε στην επαναλειτουργία εμπορικών καταστημάτων και βιομηχανιών και την επανέναρξη κάποιων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Η άθληση και η προσέλευση σε χώρους λατρείας επιτρέπονται εκ νέου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα