Άρωμα ρωσικής κατασκοπίας στη σύλληψη προσώπου από τις σουηδικές αρχές

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Η σύλληψη προσώπου που φέρεται να κατασκόπευε για λογαριασμό της Ρωίας έχει δημιουργήσει αίσθηση στη Σουηδία.

Ενα πρόσωπο που φέρεται να κατασκόπευε για λογαριασμό της Ρωσίας συνελήφθη την Τρίτη στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι σουηδικές αρχές.

Ο ύποπτος εργαζόταν «στην τεχνολογία αιχμής» και είχε πρόσβαση «σε πληροφορίες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν ξένες υπηρεσίες Πληροφοριών», επεσήμαναν σε κοινή τους ανακοίνωση η εισαγγελία και η σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας. Ο ύποπτος, που συνελήφθη αργά την Τρίτη, πιστεύεται ότι εμπλέκεται στην εγκληματική αυτή δραστηριότητα τουλάχιστον από το 2017, σύμφωνα με τη σουηδική αυτή υπηρεσία, η οποία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ούτε το όνομα ούτε το φύλο του συλληφθέντα.

«Πρόκειται για ένα πρόσωπο που φέρεται να στρατολογήθηκε από έναν Ρώσο αξιωματούχο των υπηρεσιών Πληροφοριών ο οποίος εργαζόταν υπό διπλωματική ασυλία στη Σουηδία», διευκρίνισε ο επικεφαλής του τμήματος αντικατασκοπείας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Ντάνιελ Στένλινγκ.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας Expressen, ένα ακόμη πρόσωπο συνελήφθη για λίγο στη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης που διεξήχθη στο κέντρο της Στοκχόλμης, όμως αφέθηκε ελεύθερο αφού έκανε χρήση της διπλωματικής του ασυλίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network