Ασλι Ερντογάν: Αν με ξανασυλλάβουν, θα με σκοτώσουν

H Aσλι Ερντογάν twitter

Ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Τουρκία η Ασλι Ερντογάν παρά την αθώωσή της από τουρκικό δικαστήριο.

Η Ασλί Ερντογάν, που αθωώθηκε την Παρασκευή από τις κατηγορίες περί «τρομοκρατικών δραστηριοτήτων», δήλωσε την Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Τουρκία καθώς «μια ακόμη σύλληψη θα σήμαινε για εκείνη τον θάνατο».

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορώ να επιστρέψω δεδομένων των κινδύνων να φυλακιστώ», σημείωσε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ εξήγησε ότι όσα θα πει σε μια συνέντευξη ή αλλού μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μια νέα δικαστική μάχη σε βάρος της.

«Μια ακόμη σύλληψη θα σήμαινε για εμένα τον θάνατο» υπογράμμισε. Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αθώωσε τη μυθιστοριογράφο από τις κατηγορίες της «απόπειρας επίθεσης στην ακεραιότητα του κράτους» και «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση» και διέταξε την απόσυρση των κατηγοριών για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

«Για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην. Σχεδόν όλος ο κόσμος θεωρούσε ότι θα καταδικαστώ» επισήμανε η Ασλί Ερντογάν, που έχει επιλέξει να ζει αυτοεξόριστη στη Γερμανία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS