Αστυνομικός πήδηξε από τον 13ο όροφο για να συλλάβει παιδόφιλο και τα κατάφερε

Αστυνομικός πήδηξε από τον 13ο όροφο για να συλλάβει παιδόφιλο και τα κατάφερε
AP Photo/Julie Watson

Κινηματογραφική καταδίωξη, βγαλμένη από τα πλέον ευφάνταστα σενάρια αμερικάνικων ταινιών. Κι όμως, αστυνομικός στο Καζακστάν πήδηξε από τον 13ο όροφο και ολοκλήρωσε επιτυχώς τη σύλληψη.

Δεν είχε μπέρτα, είχε, όμως, τόλμη, ενώ θα μπορούσε να έχει και έναν ρόλο για αστυνομική ταινία της μεγάλης οθόνης. Ένας 36χρονος αστυνομικός στο Καζακστάν με το όνομα Μπακιτζάν Μπακίροφ πήδηξε από τον 13ο όροφο στην προσπάθειά του να συλλάβει διαρρήκτη που -ντυμένος ως υδραυλικός- είχε μπει σε ένα σπίτι και αποπειράθηκε να επιτεθεί σεξουαλικά σε 15χρονη.

Παρά το γεγονός ότι ο όροφος βρισκόταν περίπου 30 μέτρα από το έδαφος, ο αστυνομικός δεν δίστασε να πηδήξει από το μπαλκόνι για να πιάσει τον άντρα, απόφαση που θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραία αν δεν είχε “προσγειωθεί” στη βεράντα που βρισκόταν δύο ορόφους κάτω, εκεί δηλαδή που βρισκόταν και ο ύποπτος ο οποίος είχε μόλις επιλέξει να βγει από το παράθυρο του σπιτιού.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι χτύπησε στο πόδι του, όπως ήταν λογικό από την πτώση, κατάφερε να συλλάβει τον παιδόφιλο διαρρήκτη που αποδείχτηκε πιο άτυχος από τον αστυνομικό. Ο Μπακίροφ μάλιστα παρέλαβε και τιμητική πλακέτα από τηνα στυνομία, πράγμα βέβαια που δεν ήταν αρκετό για να τον γλιτώσει από τις τρεις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε για να αποκαταστήσει τη ζημιά στο πόδι.

Αυτά πάντως, ούτε στο “Φονικό Όπλο”. Ακόμα κι εκεί, η απόφαση του Μελ Γκίμπσον να πηδήξει μαζί με τον ύποπτο στον οποίο είχε μολις περάσει χειροπέδες από την ταράτσα μίας πολυκατοικίας, δεν ήταν το ίδιο τολμηρή με αυτή του αστυνομικού στο Καζακστάν, αφού ο ηθοποιός είχε πέσει στα… μαλακά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα