Αστυνομικός καταδικάστηκε για 13 βιασμούς μαύρων γυναικών. Κλαίει σαν παιδί στη δίκη

Αστυνομικός καταδικάστηκε για 13 βιασμούς μαύρων γυναικών. Κλαίει σαν παιδί στη δίκη

Βιαστής αστυνομικός καταδικάστηκε για 13 συνολικά βιασμούς, όλοι αφορούσαν σε μαύρες γυναίκες. Κλαίει σαν μικρό παιδί την ώρα που ανακοινώνεται η ποινή του (Vid)

Ο αστυνομικός Daniel Holtzclaw από την πόλη της Οκλαχόμα καταδικάστηκε για 13 βιασμούς γυναικών.

Και τα 13 θύματα ήταν μαύρες γυναίκες. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν για σεξουαλική κακοποίηση και άσκηση σωματικής βίας. Καταδικάστηκε για 18 από 36 εξεταζόμενες υποθέσεις σε 263 χρόνια φυλάκισης. Σε όλες τις περιπτώσεις ο αστυνομικός χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να τις βιάσει. Προφασιζόμενος ότι έκανε κάποια έρευνα ή ότι εκείνες είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Τα κίνητρα του κρίθηκαν ρατσιστικά.

Βίασε μάλιστα από 17χρονες μέχρι ηλικιωμένες. Οι βιασμοί που διέπραξε ο Holtzclaw συνέβησαν μέσα σε 7 μήνες, μεταξύ 2013 και 2014, ενώ εργαζόταν στη βάρδια 4 το απόγευμα με 2 τα ξημερώματα. Συνελήφθη από την Αστυνομία στις 18 Ιουνίου του 2014.

Με το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, ο Daniel Holtzclaw ξεσπάει σε δάκρυα.

Το σχόλιο της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης της Οκλαχόμα:

Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις αστυνομικών που παύθηκαν από τα καθήκοντά τους στις ΗΠΑ κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, από όλες αυτές τις περιπτώσεις μόνο ένας μικρός αριθμός έφτασε στη Δικαιοσύνη και ακόμα λιγότεροι καταδικάστηκαν. Έτσι, η υπόθεση του Holtzclaw αποκτά συμβολική διάσταση για τις Πολιτείες.

SHARE:

24Media Network