Ουδέν μεμπτόν για τον Στίβενσον

Ουδέν μεμπτόν για τον Στίβενσον

Αθωώθηκε ο πρώην αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, από την κατηγορία της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν βρέθηκαν αποδείξεις

Αθώος κρίθηκε ο πρώην αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Πολ Στίβενσον, που παραιτήθηκε τον Ιούλιο μετά το ξέσπασμα με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο Στίβενσον αθωώθηκε την Τετάρτη από την Επιτροπή Ελέγχου της αστυνομίας, ωστόσο θα ξεκινήσει ξεχωριστή έρευνα εις βάρος ενός από τους βοηθούς του.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων της Αστυνομίας ερευνούσε τη σχέση πολλών ανώτερων αξιωματικών της Σκότλαντ Γιαρντ με τον όμιλο Μέρντοκ και το ρόλο τους στην έρευνα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, στο οποίο εμπλέκεται η εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World του πολυεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοκ.

Όμως η Επιτροπή της αστυνομίας αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για επιλήψιμη συμπεριφορά από τη μεριά του Πολ Στίβενσον, αν και θεωρείται υπεύθυνος για τους υφισταμένους του, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Τζον Γέιτς ο οποίος το 2009 πήρε "τη λανθασμένη απόφαση" να μην ξεκινήσει και πάλι έρευνα για τις υποκλοπές παρά τις νέες αποκαλύψεις για το εύρος τους.

Ο Στίβενσον και ο Γέιτς, που είναι επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, παραιτήθηκαν πριν περίπου ένα μήνα μετά την αποκάλυψη ότι η Σκότλαντ Γιαρντ είχε προσλάβει το 2009 ως σύμβουλο δημοσίων σχέσεων τον Νιλ Ουόλις, πρώην αναπληρωτή διευθυντή σύνταξης της News of the World.

Ο Ουόλις παρέμεινε στη θέση του συμβούλου για 11 μήνες, την ώρα που ο Γέιτς έκρινε ότι δεν είναι σκόπιμο να ανοίξει εκ νέου μία έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που είχε φτάσει σε αδιέξοδο το 2006.

Η απόφασή του αποδεδειγμένα υπήρξε λαθεμένη. Παρόλα αυτά δεν θεωρήθηκε παράπτωμα από την επιτροπή της αστυνομίας.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Αντίθετα η Επιτροπή αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες η κόρη του Νιλ Ουάλις, Έιμι Ουάλις, προσελήφθη από την Σκότλαντ Γιαρντ έπειτα από προτροπή του Γέιτς.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Παραπόνων της Αστυνομίας εξακολουθεί να ερευνά τρία σημεία:

*Την πρόσληψη του Ουάλις

*Την πρόσληψη της κόρης του και

*Τις κατηγορίες για διαφθορά αστυνομικών που φέρονται ότι πρόσφεραν πληροφορίες στην ταμπλόιντ εφημερίδα με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καθαρός ο Μέρντοχ για τις υποκλοπές

Θύμα υποκλοπών ο Πολ Μακάρτνεϊ

Οι "πειρατές" του Μέρντοκ

SHARE:

24Media Network