Αυστραλία: Αγωνία για την 4χρονη Κλίο που εξαφανίστηκε από κάμπινγκ – Φόβοι για απαγωγή

Αυστραλία: Αγωνία για την 4χρονη Κλίο που εξαφανίστηκε από κάμπινγκ – Φόβοι για απαγωγή
Η τετράχρονη Κλίο Σμιθ WA POLICE

Πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ αμοιβή σε όποιον έχει πληροφορίες για την τύχη της 4χρονης Κλίο που εξαφανίστηκε από κάμπινγκ στην Αυστραλία.

Οι αυστραλιανές αρχές προσφέρουν ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (644.000 ευρώ) αμοιβή σε όποιον διαθέτει πληροφορίες για την τύχη της τετράχρονης Κλίο Σμιθ, η οποία εκφράζονται φόβοι ότι πιθανόν να απήχθη από ένα απομακρυσμένο κάμπινγκ της Αυστραλίας, όπου είχε κατασκηνώσει μαζί με την οικογένειά της.

Η Κλίο εθεάθη τελευταία φορά στη σκηνή της οικογένειάς της στο απομακρυσμένο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς, στο Μακλίοντ, σχεδόν 900 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ, το πρωί του Σαββάτου.

Η μητέρα της δήλωσε ότι ανακάλυψε τη σκηνή ανοιχτή αργότερα εκείνο το πρωί και το παιδί έλειπε μαζί με τον υπνόσακό του.

Σωστικά συνεργεία πραγματοποιούν έρευνες από αέρος και στη θάλασσα.

“Κάποιος στην κοινότητά μας γνωρίζει τι συνέβη στην Κλίο. Κάποιος γνωρίζει περισσότερα που μπορούν να βοηθήσουν και τώρα έχει ένα εκατομμύριο λόγους για να μιλήσει”, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επίτροπος της αστυνομίας της Δυτικής Αυστραλίας Κολ Μπλαντς.

Ο Κολ Μπλαντς είπε ότι η αστυνομία “αναζητεί στοιχεία” με βάση πληροφορίες που έχει ήδη λάβει.

Οι ερευνητές εκφράζουν ανησυχίες ότι η Κλίο δεν μπορεί να έχει φύγει από την περιοχή μόνη της επειδή στο σημείο που ήταν ανοιχτό το φερμουάρ της σκηνής δεν έφθανε το κορίτσι.

“Έχουμε ελπίδες να βρούμε ζωντανή την Κλίο, αλλά φοβόμαστε πολύ για την ασφάλειά της”, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ροντ Γουάιλντ.

“Με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει από τον τόπο της εξαφάνισης, το γεγονός ότι η έρευνα έχει διαρκέσει τόσο πολύ … αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάποιος την πήρε από τη σκηνή”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η μητέρα της Κλίο, η Έλι Σμιθ, περιέγραψε πόσο “φρικτές” ήταν οι τελευταίες ημέρες. “Δεν έχουμε κοιμηθεί σχεδόν καθόλου”, είπε σε συνέντευξη Τύπου.

“Όλοι μας ρωτάνε τι έχουμε ανάγκη και το μόνο που έχουμε ανάγκη είναι να επιστρέψει το κοριτσάκι μας στο σπίτι … Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μας και αισθανόμαστε απόγνωση, δεν έχουμε τον έλεγχο”.

Η Κλίο με την οικογένειά της είχαν μεταβεί την Παρασκευή στο απομακρυσμένο κάμπινγκ για να περάσουν εκεί το σαββατοκύριακο.

Η μητέρα της μικρής περιέγραψε ότι έβαλε την Κλίο να κοιμηθεί μετά το δείπνο, το βράδυ της Παρασκευής, και την είδε ξανά στη 01:30 όταν το κοριτσάκι ξύπνησε ζητώντας νερό.

Η Κλίο κοιμόταν πάνω σε ένα στρώμα θαλάσσης δίπλα στο παρκοκρέβατο της μικρότερης αδελφής της, σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο μέσα στη σκηνή της οικογένειας, εξήγησε η Σμιθ.

Είδε τη σκηνή ανοιχτή και την Κλίο να λείπει στις 06:00 όταν πήγε να δώσει το γάλα στη μικρότερη κόρη της, σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αρχικά επικέντρωσε τις έρευνές της σε μια σειρά από παράγκες κοντά στην ακτογραμμή προσθέτοντας ότι η κακοκαιρία δυσχέρανε τις προσπάθειές της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα