Αυστραλία: Αγριο κράξιμο στον Πρωθυπουργό ο οποίος αυτοταπεινώθηκε on camera

Αυστραλία: Αγριο κράξιμο στον Πρωθυπουργό ο οποίος αυτοταπεινώθηκε on camera
O Σκοτ Μόρισον AP

Ο Σκοτ Μόρισον έφτασε στις περιοχές των καμμένων και αυτό που αντίκρισε, εκτός από τη στάχτη, ήταν η οργή των κατοίκων. Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο.

H έμπνευση του Σκοτ Μόρισον να επισκεφθεί κάποιες από τις πληγείσες (από τις καταστροφικές πυρκαγιές) περιοχές της Αυστραλίας δεν ήταν και ιδιαίτερα επιτυχημένη. 

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε επικριθεί τις προηγούμενες ημέρες καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό όταν άρχισαν τις καταστροφές, έφτασε στο Κομπάργκο της Νέας Νότιας Ουαλίας και αυτό που αντίκρισε, πρώτα από όλα, εκτός από τα καμένα, ήταν η οργή των κατοίκων! 

Είναι δε ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ένα στιγμιότυπο κατά το οποίο ο Μόρισον προτάσσει το χέρι του για να χαιρετίσει μία νεαρή γυναίκα η οποία αρνείται να δώσει το δικό της. Ο Μόρισον όμως επιμένει και παίρνει το χέρι της νεαρής με το ζόρι! 

“Θα σας έδινα το χέρι μου αν είχατε αυξήσει τα κεφάλαια για τις υπηρεσίες πυρόσβεσης” τόνισε τότε η νεαρή. “Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη βοήθεια” κατέληξε.

Ενας άλλος πολίτης φώναξε από μακριά προς την πλευρά του Μόρισον και είπε “εδώ φιλαράκο δεν θα βρεις άλλες ψήφους”. 

Σημαντική λεπτομέρεια: Ο Μόρισον ενέκρινε πέρυσι την περικοπή του μπάτζετ της κεντρικής κυβέρνησης για την πυρόσβεση. 

Από τις καταστροφικές πυρκαγιές έχουν χάσει τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα