Αυστραλία: Φροντίδα στην αγκαλιά εθελοντών βρήκε τραυματισμένο κοάλα

Ένα τραυματισμένο από τις πυρκαγιές κοάλα δέχεται θεραπεία
Ένα τραυματισμένο από τις πυρκαγιές κοάλα δέχεται θεραπεία VIDEO @TIME

Εθελοντές περιθάλπουν ένα τραυματισμένο από τις πυρκαγιές κοάλα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναμένεται να επιβιώσει.

Στο νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από το "Time", ένα τραυματισμένο από τις φονικές πυρκαγιές, κοάλα δέχεται θεραπεία από εθελοντές σε ένα τοπικό καταφύγιο της Αυστραλίας. Τα στιγμιότυπα κατέγραψε η ντοκιμαντερίστρια και φωτογράφος Michaela Skovranova, τον Δεκέμβρη όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο "Port Macquarie Koala Hospital".

Από τον Σεπτέμβρη που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές να πλήττουν την Αυστραλία υπολογίζεται ότι δισεκατομμύρια κοάλα και άλλα ζώα έχουν τραυματιστεί ή πεθάνει.

ADVERTISING

Το εν λόγω κοάλα, ονόματι "Thrumster Mal", αν και δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο, αναμένεται πως θα επιβιώσει. Οι εθελοντές φρόντισαν για την βελτίωση της υγείας του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να προβληματίζει το γεγονός πως το οικοσύστημα στο οποίο πρόκειται να επιστρέψει είναι κατεστραμμένο.

Τριάντα ένας άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 26 εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν καεί και 2.600 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ υπολογίζεται πως 1 δισεκατομμύριο ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους εκ των οποίων τα 25.000 είναι κοάλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυστραλία, Φωτιά
SHARE:

24Media Network