Αυστραλία: Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ

Αυστραλία: Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ έπληξε νησί της Αυστραλίας την Πέμπτη. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Αυστραλίας εξέδωσε αρχικά προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ένας τεράστιος σεισμός 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά σε νησί της Αυστραλίας την Πέμπτη, με αξιωματούχους να εκδίδουν αρχικά προειδοποίηση για τσουνάμι. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για δόνηση 7,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της dailymail, ο σεισμός είχε βάθος 10 χιλιομέτρα και το επίκεντρο ήταν κοντά στο νησί Macquarie. Το νησί Macquarie βρίσκεται 1.600 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τασμανίας και έχει καταχωρηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1997.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Αυστραλίας ανακοίνωσε αρχικά πως ότι η Αυστραλία βρίσκεται σε συναγερμό για τσουνάμι, αλλά στη συνέχεια εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοια απειλή στην περιοχή.

Αυστραλία: Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ

Το νησί είχε καταγράψει ένα σεισμό 8,2 Ρίχτερ το 1989, τον μεγαλύτερο ενδοωκεάνιο σεισμό του 20ου αιώνα και επίσης κατέγραψε σεισμό 8,1 Ρίχτερ το 2004. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους καταγράφηκε σεισμός 6,6 Ρίχτερ στο νησί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός, Αυστραλία
SHARE:

24Media Network