Αυστραλία: Τελετή στη μνήμη των 25 νεκρών από τις πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία

Αυστραλία: Τελετή στη μνήμη των 25 νεκρών από τις πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία
AP

Οι πυρκαγιές στην Αυσταλία στοίχισαν τη ζωή σε ανθρώπους και σε ένα δισ. ζώα και κατέστρεψαν 2.500 κατοικίες καθώς και μια φυσική περιοχή του μεγέθους της Νότιας Κορέας.

Οικογένειες, πυροσβέστες και πολιτικοί συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Σίδνεϊ σε μια επίσημη δημόσια τελετή για να τιμήσουν τη μνήμη των 25 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες φωτιές που έπληξαν την Πολιτεία της Αυστραλίας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίσθηκαν μέχρι τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στοίχισαν τη ζωή σε 33 ανθρώπους και σε ένα δισεκατομμύριο ζώα σ' όλη τη χώρα και κατέστρεψαν 2.500 κατοικίες καθώς και μια φυσική περιοχή του μεγέθους της Νότιας Κορέας.

ADVERTISING

Οι ζημιές ήταν περισσότερο καταστροφικές στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Από τους 25 ανθρώπους που έχασαν εκεί τη ζωή τους, οι 19 ήταν άμαχοι, τρεις ντόπιοι εθελοντές πυροσβέστες και τρεις αμερικανοί πυροσβέστες.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ο οποίος ευχαρίστησε αυτούς που έδωσαν μάχη εναντίον των πυρκαγιών και τίμησε αυτούς που σκοτώθηκαν, μίλησε για «παιδιά που φιλούν τα φέρετρα των πατέρων τους» και για «μητέρες που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν θάψει τα παιδιά τους».

Απευθυνόμενος στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από αναμμένα κεριά, ο αυστραλός πρωθυπουργός μίλησε για «ένα καλοκαίρι που ο ουρανός έγινε μαύρος και τα ηλιοβασιλέματα ανήγγελλαν άλλη μια νύχτα τρόμου, που η φωτιά έφτασε στις παραλίες μας από τη βλάστηση που τις περιέβαλλε».

Ο Μόρισον είχε προκαλέσει την οργή των πολιτών για την άρνησή του να συνδέσει άμεσα τις πυρκαγιές με την κλιματική αλλαγή.

Η διαχείριση εκ μέρους του των πυρκαγιών επικρίθηκε επίσης, καθώς είχε υποχρεωθεί να ζητήσει συγγνώμη δημόσια επειδή στη διάρκεια των πυρκαγιών έφυγε για διακοπές στη Χαβάη.

Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως η Αυστραλία θα πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Αυστραλία, Πυρκαγιά
SHARE:

24Media Network