Αυστρία: Διπλασιάζει το ποσό σε όσους πρόσφυγες επιστρέψουν εθελοντικά στην πατρίδα τους

Αυστρία: Διπλασιάζει το ποσό σε όσους πρόσφυγες επιστρέψουν εθελοντικά στην πατρίδα τους
A girl drinks an orange juice as she waits in a queue with other refugees and migrants to receive food distributed by Red Cross at the Athens' port of Piraeus, Friday, March 4, 2016. Greek officials said Thursday that nearly 32,000 migrants were stranded in the country following a decision by Austria and four ex-Yugolsav countries to drastically reduce the number of transiting migrants. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Εκστρατεία από την Αυστρία για επιτάχυνση του επαναπατρισμού χιλιάδων αιτούντων άσυλο

Σε διπλασιασμό του ποσού που καταβάλλεται στους μετανάστες/πρόσφυγες που επιστρέφουν εθελοντικά στην πατρίδα τους, προχωράει η Αυστρία, στο πλαίσιο εκστρατείας για επιτάχυνση του επαναπατρισμού των περίπου 50.000 αιτούντων άσυλο.

Όπως έγινε γνωστό, όσοι προσφερθούν να φύγουν από την χώρα δεν θα πάρουν 500 ευρώ, που ήταν μέχρι πρότινος, αλλά 1.000 ευρώ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σομπότκα δήλωσε ότι το σχέδιο έχει στόχο “εκείνους, στους οποίους δεν είναι πιθανό, να δοθεί το δικαίωμα της επί μακρόν διαμονής”.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο για τα πρώτα 1.000 άτομα που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση ασύλου και απευθύνεται κυρίως σε υπηκόους Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν και χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ενώ εξαιρούνται όσοι προέρχονται από τα Βαλκάνια.

Με πληθυσμό 8,7 εκατ. άτομα, η Αυστρία από το 2015 έχει δεχτεί περισσότερες από 130.000 αιτήσεις ασύλου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 10.700 πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν από τη χώρα το 2016, συμπεριλαμβανομένων 5.800 από επιλογή.

(Πηγή: Russia Today, φωτό: AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα