Αυστρία: Τα μέτρα επέδρασαν εξαιρετικά, τονίζει ο υπουργός Υγείας

Αυστρία: Τα μέτρα επέδρασαν εξαιρετικά, τονίζει ο υπουργός Υγείας
Μαγαζί στην Αυστρία AP

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των νοσούντων από κορονοϊό στην Αυστρία, ανέρχεται σε 980.

“Τα σωστά μέτρα την κατάλληλη στιγμή, επέδρασαν εξαιρετικά, χάρη και στη συνεπή εφαρμογή από τον πληθυσμό, η καθεμία και ο καθένας είναι εδώ και εβδομάδες μέρος της λύσης”, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ, σε σημερινό απολογισμό του, ακριβώς δύο μήνες από την έναρξη ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστρία.

Στις 16 Μαρτίου είχε τεθεί σε ισχύ ο σχετικός νόμος Covid-19, με τον οποίο προβλέπονταν περιορισμοί στις εξόδους, στο εμπόριο, στον τομέα παροχής υπηρεσιών, στην εστίαση, στις επιχειρήσεις αναψυχής και αθλητισμού.

“Δύο μήνες μετά, είμαστε σταθερά κάτω από το ένα τοις εκατό σε νέες μολύνσεις την ημέρα, και για εβδομάδες τώρα, με πολύ λίγες εξαιρέσεις, αναρρώνουν σταθερά περισσότεροι άνθρωποι από ότι αρρωσταίνουν, με πολλές περιοχές της Αυστρίας να μην έχουν επί ημέρες καμία νέα ασθένεια ανά 100.000 κατοίκους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας πως η τρέχουσα δεύτερη φάση στην καταπολέμηση του SARS-CoV-2, με το σταδιακό άνοιγμα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, τόνισε πως το πρώτο βήμα στις 14 Απριλίου, όταν επετράπη να ανοίξουν μικρά καταστήματα, καταστήματα οικοδομικών υλικών και κέντρα ειδών κήπου, όπως και το δεύτερο βήμα, την 1η Μαΐου, με το τέλος των περιορισμών εξόδου και το άνοιγμα όλων των περαιτέρω καταστημάτων καθώς και των περισσότερων υπηρεσιών, δεν οδήγησαν σε περαιτέρω αύξηση των ασθενειών.

Ως εκ τούτου, όπως είπε, προχθές, Παρασκευή, υπήρξε το τρίτο βήμα με την επανέναρξη λειτουργίας στην εστίαση και στα πρώτα πολιτιστικά ιδρύματα, την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία και στις 29 Μαΐου θα ακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, καταλύματα, εξωτερικές πισίνες και άλλα μέρη του πολιτιστικού τομέα.

Κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί σε βάθος επιστημονική αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Αυστρία, και τα αποτελέσματα θα δείξουν “εάν μπορούμε να αυξήσουμε το ρυθμό των ανοιγμάτων”, ανέφερε ο Ρούντολφ Άνσομπερ, παρατηρώντας ότι “ο στόχος παραμένει, να οδηγηθεί η Αυστρία με σταθερό χέρι έξω από την χειρότερη πανδημία εδώ και δεκαετίες, και μέχρι στιγμής, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο”.

Σύμφωνα με τα τελευταία, σημερινά, στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, ο αριθμός των νοσούντων από κορονοϊό στην Αυστρία, ανέρχεται σε 980, από αυτούς οι 208 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, οι 50 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, συνολικά έχουν αποθεραπευθεί έως σήμερα, 14.524 άνθρωποι, ενώ 629 έχουν χάσει τη μάχη με τον θάνατο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα