Αυστρία: Πατέρας πυροβόλησε το παιδί του και αυτοκτόνησε

Αυστρία: Πατέρας πυροβόλησε το παιδί του και αυτοκτόνησε

Σοκ στην Αυστρία. Πατέρας πυροβόλησε το παιδί του στο κεφάλι. Ο 7χρονος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Ένας άνδρας εισήλθε σε δημοτικό σχολείο, όπου φοιτούσε ο 7χρονος γιος του και αφού πυροβόλησε τον μικρό στο κεφάλι έφυγε για να αυτοκτονήσει λίγο αργότερα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία στην αυστριακή πόλη Σανκτ Πέλτεν.

Το 7χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη, μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ΑΡΑ.

''Η κατάσταση του παιδιού είναι πολύ κρίσιμη. Η σφαίρα όπως φαίνεται διαπέρασε το κρανίο του. Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο'', τόνισε στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης ΟRF, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κλάους Πρένινγκ.

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, ο πατέρας έβγαλε τον γιο του έξω από την αίθουσα, τον οδήγησε προς τα αποδυτήρια και εκεί τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Όπως μεταδίδει η ORF, είχε βγάλει από την αίθουσα και την κόρη του και πως το κοριτσάκι παρακολούθησε το δράμα. Ωστόσο η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την εκδοχή αυτή.

Στο σημείο έχουν σταλεί ειδικοί παιδοψυχολόγοι για να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Ύστερα από έρευνες, οι διωκτικές αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον πατέρα, ο οποίος είχε διαφύγει με αυτοκίνητο. Το όχημά του βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε έναν γκρεμό, 60 χλμ δυτικά της Βιέννης και στο εσωτερικό του το πτώμα του δράστη, ο οποίος κατά την πρώτη αυτοψία εικάζεται πως είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο 37χρονος πατέρας Τουρκικής καταγωγής είχε λάβει εντολή από την αστυνομία να εγκαταλείψει την κατοικία του ως ύποπτος για οικογενειακή βία.

Σύμφωνα με τον αυστριακό νομοθέτη, σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας η αστυνομία έχει την δικαιοδοσία να διατάξει τους υπόπτους να εγκαταλείψουν για 10 ημέρες την οικία τους, εάν κρίνει πως αποτελούν κίνδυνο για την ακεραιότητα των άλλων μελών.

Οι έρευνες για την αποσαφήνιση των συνθηκών του τραγικού γεγονότος προσανατολίζονται σε αίτια ''που πιθανώς σχετίζονται με οικογενειακά προβλήματα'', ανακοίνωσε η αστυνομία.

SHARE:

24Media Network