Αυτά είναι τα νέα εξελιγμένα όπλα των ΗΠΑ

Αυτά είναι τα νέα εξελιγμένα όπλα των ΗΠΑ

Ένοπλα MUTTs και HyperSubs δοκιμάζονται από το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, δίνοντας τους πλεονέκτημα σε μελλοντικές αμφίβιες συγκρούσεις (vids+pics)

Περίπου 50 προηγμένα όπλα δοκιμάζει τις τελευταίες μέρες το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, με τα οποία ευελπιστεί να αλλάξει τα δεδομένα στις μελλοντικές αμφίβιες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με το Fox News, σε βάση της Καλιφόρνια τις τελευταίες δύο εβδομάδες δοκιμάζονται από ρομπότ που φέρουν όπλα και μπορούν να "καθαρίζουν" τις παραλίες ώστε στη συνέχεια να αποβιβάζονται με ασφάλεια οι πεζές δυνάμεις μέχρι ταχύπλοα σκάφη που μετατρέπονται σε λίγα λεπτά σε μικρά υποβρύχια δύσκολα ανιχνεύσιμα.

Ένοπλα MUTTS

Αυτά είναι τα νέα εξελιγμένα όπλα των ΗΠΑ

 

Τα  Multi-Utility Tactical Transports ή πιο σύντομα MUTTs είναι έξυπνα ρομπότ με μέγεθος σαν των οχημάτων παντός εδάφους (ATV), που φέρουν πολυβόλα, οδηγούνται μόνα τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν ολιγομελείς ομάδες.

Τα κύματα, η άμμος και οι απότομες κλίσεις δεν αποτελούν πρόβλημα γι' αυτά ενώ υπάρχουν σε δύο παραλλαγές, 8x8 και 6X6. Στα συγκεκριμένα ρομπότ μάλιστα μπορεί να γίνει τοποθέτηση αρκετών διαφορετικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων του Browning M2 .50, κυλινδρικού πολυβόλου που ζυγίζει περίπου 84 κιλά και του πλήρως αυτοματοποιημένου πολυβόλου FN Hershel 240B αλλά και του κλασικού Squad Automatic Weapon M249. Μπορούν, ακόμη, να φέρουν όλμους των 60 χιλιοστών.

Έχουν, ακόμη, τη δυνατότητα να μεταφέρουν περίπου 272 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσουν τις πεζές δυνάμεις από το "φόρτωμα" βαριών όπλων, που μειώνει την απόδοσή τους.

HyperSub - The Fathom

Αυτά είναι τα νέα εξελιγμένα όπλα των ΗΠΑ

 

Το Fathom, το οποίο ο κατασκευαστής ονομάζει HyperSub, είναι ένα ταχύπλοο που μετατρέπεται σε υποβρύχιο και μπορεί να κινηθεί γρήγορα στο νερό, μπροστά από τον στόλο. Μπορεί να ξεκινήσει από μια παραλία ή μια αποβάθρα, διαθέτει δύο πετρελαιοκινητήρες 480 ίππων και η ταχύτητα πλεύσης φτάνει περίπου τα 61 χλμ ανά ώρα.

Για να αποφύγει ανίχνευση από τον εχθρό, μπορεί να βυθίζεται στο νερό, κάτι που δύναται να κάνει επανειλημμένα ενώ ο σχεδιασμός του παρέχει προστασία από την αλλαγή πίεσης. Όταν η ακτή είναι "καθαρή" μπορεί να ανεβαίνει στην επιφάνεια και να πλέει κατά μήκος της σε ρόλο επιτηρητή.

Ένα άλλο υβρίδιο που δοκιμάζουν οι ΗΠΑ αυτές τις μέρες είναι το κινούμενο με ηλιακή και αιολική ενέργεια, Submaran, ένας συνδυασμός ιστιοφόρου και υποβρυχίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network