Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης του Τόκιο

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης του Τόκιο

Η πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, φαίνεται σύμφωνα με τα Exit Polls πως εκλέγεται κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, αποτελώντας έτσι την πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο εν λόγω αξίωμα

Η Yuriko Koike φαίνεται πως αναδεικνύεται νικήτρια των τοπικών εκλογών στην Ιαπωνία, γεγονός που αν όντως επιβεβαιωθεί στις κάλπες, θα την αναδείξει ως την πρώτη γυναίκα κυβερνήτη του Τόκιο στην ιστορία. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, η πρώην υπουργός άμυνας θα αναδειχθεί νικήτρια, ενώ αναμένεται να κληθεί να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα, αλλά και τις διαδικασίες προετοιμασίας της πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Άλλωστε, οικονομικά σκάνδαλα που σχετίζονται με την προετοιμασία των αγώνων οδήγησαν δύο κυβερνήτες της πρωτεύουσας να παραιτηθούν. "Αν και αισθάνομαι το βάρος του αποτελέσματος, θα ήθελα να πιέσω εις βάθος πολιτικά την κυβέρνησης της μητρόπολης, ως νέα κυβερνήτης" σημείωσε.

Οι εκλογές οργανώθηκαν μετά την παραίτηση του κυβερνήτη Yoichi Masuzoe, έπειτα από έντονη κριτική αναφορικά με κατηγορίες πως χρησιμοποίησε κρατική χρηματοδότηση για να χρηματοδοτήσει τις διακοπές του, να αγοράσει έργα τέχνης και κόμικ για τα παιδιά του. Αν και ο πρώην κυβερνήτης αρνείται την κατάχρηση από νομικής άποψης, παραδέχτηκε πως υπήρχε σοβαρό ηθικό ζήτημα πίσω από τα έξοδά του.

Από τα πρώτα καθήκοντα της κυβερνήτη θα είναι να επισκεφτεί το Ρίο, ώστε να παραλάβει την ολυμπιακή φλόγα μετά το πέρας των αγώνων, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ CNN

SHARE: