Αυτό είναι το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε ο Ερντογάν έναντι 262,5 εκ. ευρώ

Αυτό είναι το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε ο Ερντογάν έναντι 262,5 εκ. ευρώ

Με την αγορά του Deepwater Metro I, η Τουρκία έχει πλέον τρία πλοία που μπορούν να εμπλακούν στις έρευνες και στις γεωτρήσεις.

Η τουρκική  εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Τουρκίας αγόρασε ένα ακόμη σκάφος γεωτρήσεων!

Όπως γράφει το Militaire.gr τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας φαίνεται ότι δεν πτοούν το τουρκικό καθεστώς σ΄ότι έχει να κάνει με τα σχέδια του για το Αιγαίο και την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η Turkish Petroleum αγόρασε το Deepwater Metro I από την Golden Close Maritime Corp έναντι 262,5 εκατομμύρια δολαρίων την Τρίτη, σύμφωνα με όσα γράφει ο τουρκικός Τύπος. Με την αγορά του Deepwater Metro I, η Τουρκία έχει πλέον τρία πλοία που μπορούν να εμπλακούν στις έρευνες και στις γεωτρήσεις.

Το Fatih, το Barbaros Hayrettin Paşa, είναι τα άλλα δύο. Όπως γράφει το ahval.com “η Τουρκία έχει καταστήσει γνωστές τις προθέσεις της  σε περιοχές δυτικά της Κύπρου, παρά τις διαμαρτυρίες της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της. Ορισμένες από τις περιοχές που εξερευνήθηκαν από τα τουρκικά σκάφη βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη που διεκδικεί η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η Άγκυρα αναφέρει ότι οι περιοχές βρίσκονται στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας .

Επιπλέον, ως η μόνη χώρα που αναγνωρίζει επισήμως την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η Τουρκία αντιτίθεται στην εκμετάλλευση των πόρων της νήσου από τους Ελληνοκύπριους με το σκεπτικό ότι αυτό στερεί τους Τουρκοκύπριους από τα δικαιώματά τους”.

Διαβάστε ακόμη στο militaire:

 Πως κέρδισε η Ελλάδα την Ιταλία το 1940- Τι όπλα είχε ο Ελληνικός Στρατός

Η Lockheed Martin που δεν “κόβει” ούτε ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των F-16 κάνει εκπτώσεις στο Βέλγιο! 

Απειλή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για τους S-400

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα