Αυτοί είναι οι χειρότεροι οδηγοί στην Ευρώπη – Οι πρωτιές της Ελλάδας

Αυτοί είναι οι χειρότεροι οδηγοί στην Ευρώπη – Οι πρωτιές της Ελλάδας
Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας eurokinissi

Αναμενόμενα για τους Έλληνες, είναι τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με συμπεριφορά τους όταν είναι στο τιμόνι. Είναι στην κορυφή σε αρκετές κατηγορίες.

Τους χειρότερους οδηγούς στην Ευρώπη ανέδειξε έρευνα της εταιρίας Ipsos για λογαριασμό της Vinci Autoroutes, η οποία διαχειρίζεται τους γαλλικούς αυτοκινητοδρόμους. Και μαντέψτε… Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή σε αρκετές κατηγορίες.

Η έρευνα διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε 12.400 Ευρωπαίους. Η εταιρία δημοσκοπήσεων ρώτησε τουλάχιστον 1.000 άτομα από καθεμία από τις 11 χώρες σχετικά με τις οδηγικές τους συνήθειες και των συναδέλφων τους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το 42% των Πολωνών είπε ότι η οδήγηση είναι “ο καθένας για τον εαυτό του” (σε σύγκριση με μόλις 7% των Ισπανών), ενώ το 1/4 των Βρετανών ισχυρίστηκε ότι δεν είναι το ίδιο άτομο πίσω από το τιμόνι όπως μακριά από αυτό.

Μόλις το 16% των Ιταλών οδηγών είπε ότι οι Ιταλοί συνάδελφοί τους είναι ευγενικοί, ενώ το 14% των Γάλλων οδηγών εκτιμούν ότι οι Γάλλοι οδηγοί είναι αγχωμένοι.

Οι Βρετανοί ανέφεραν ότι μόλις το 68% των συναδέλφων τους δίνει προσοχή και λιγότερο από τους μισούς ότι είναι ήρεμοι και ευγενικοί.

Ωστόσο, όσον αφορά την κρίση άλλων χωρών, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι Γερμανοί έκριναν ότι μόνο το 30% των οδηγών άλλων χωρών είναι επιθετικοί και ακόμη λιγότεροι ανεύθυνοι.

Οι λιγότερο επικριτικοί είναι οι Ισπανοί και οι Βρετανοί, το 70% των οποίων είχαν κάτι αρνητικό να πουν για τους οδηγούς στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Αθάνατοι Έλληνες οδηγοί

Οι Έλληνες είναι οι πιο επικριτικοί για τις οδηγικές συνήθειες άλλων εθνών, με το 91% από αυτούς να χρησιμοποιεί αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους τους.

Είναι επίσης στην κορυφή για “αγενή συμπεριφορά”, με περίπου τους μισούς να αναφέρουν ότι βρίζουν, κορνάρουν, προσπερνούν από τη λάθος πλευρά του δρόμου ή βγαίνουν από το αυτοκίνητο για να τσακωθούν με άλλους οδηγούς.

Είμαστε επίσης η χώρα με τις περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει κάποιος πίσω από ένα “ενοχλητικό” μπροστινό αυτοκίνητο.

Η Ελλάδα είναι επίσης στην κορυφή του πίνακα των οδηγών που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν, με το 77% να παραδέχεται ότι πραγματοποιεί κλήσεις και το 83% να αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το smartphone του στο τιμόνι. Η Ισπανία βρέθηκε στην τελευταία θέση αυτού του πίνακα, με το 62% να χρησιμοποιεί τα smartphone της ενώ οδηγεί.

Η Ελλάδα σημείωσε επίσης την υψηλότερη βαθμολογία στην επικίνδυνη οδήγηση, με περίπου το 1/3 των οδηγών να παραδέχεται συμπεριφορές όπως υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση κόκκινου φαναριού, μη επιβράδυνση για έργα στο δρόμο και μη τήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ των αυτοκινήτων.

Εν τω μεταξύ, μόνο το 20% των Ελλήνων μπόρεσε να πει οτιδήποτε θετικό για τους οδηγούς άλλων κρατών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version