Αυτοκτόνησε αξιωματικός της αστυνομίας που ερευνούσε τη σφαγή στο Charlie Hebdo

default image

Αυτοκτόνησε αστυνομικός που ερευνούσε τη σφαγή στο Charlie Hebdo μετά από συνάντηση του με συγγενείς των θυμάτων

Συγκλονίζει η νέα πληροφορία που έρχεται στη δημοσιότητα για το μακελειό στο περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Ένας 45χρονος αξιωματικός της αστυνομίας αυτοπυροβολήθηκε στο γραφείο του μετά από τη συνάντηση του με μια εκ των οικογενειών των θυμάτων.

Ο  αξιωματικός της γαλλικής αστυνομίας, Helric Fredou, ερευνούσε την αιματηρή επίθεση. Όπως όλα δείχνουν, δεν άντεξε την τραγωδία και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.

Η σορός του εντοπίστηκε από συνάδελφο του λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση από τα αδέρφια Κουασί. Όπως μετέδωσε το France 3, ο αξιωματικός είχε συναντήσει τους συγγενείς θύματος της τραγωδίας, λίγο πριν μεταβεί στο γραφείο του στη Limoges και δώσει τέλος στη ζωή του.

Οι συνάδελφοι του τον περιέγραψαν σαν εργασιομανή ενώ ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε συμπτώματα κατάθλιψης.

Στο γραφείο του εντοπίστηκε και η έκθεση του για το Charlie Hebdo η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί. Ο 45χρονος ήταν ανύπαντρος και δεν είχε παιδιά.

“Με μεγάλη μας θλίψη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του συναδέλφου μας Helric Fredou. Σε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα εθνικού πένθους, οι δυνάμεις μας θρηνούν για τον θάνατο του συναδέλφου μας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς του.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η σκέψη μας είναι σε όλους τους συναδέλφους μας”, ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών η οποία δεν έδωσε πάντως στη δημοσιότητα το όνομα της οικογένειας την οποία επισκέφθηκε ο αξιωματικός.

Σημειώνεται ότι όπως μεταδίδει το abc, οι τζιχαντιστές με νέο βίντεο τους απειλούν τις ΗΠΑ με νέες επιθέσεις. Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ευρώπη, βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό. Στο Παρίσι ένοπλοι σε κάθε γωνιά διαφυλάσσουν την πόλη υπό τον φόβο νέου χτυπήματος, μία ημέρα μετά τη μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας.

Τριετής “καραντίνα” στους φερόμενους τζιχαντιστές

H γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατάσχει τα δελτία ταυτότητας και τα προσωπικά έγγραφα των φερόμενων ως τζιχαντιστών για ένα διάστημα έως και 3 ετών – το διπλάσιο απ’ όσο εξέταζε αρχικά – προκειμένου να τους εμποδίσει να ενταχθούν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το νέο νόμο την Τετάρτη, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Το Βερολίνο, όπως και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, προσπαθούν να εμποδίσουν τους υπηκόους τους από το να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, της οργάνωσης που έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές στη συριακή και ιρακινή επικράτεια.

Οι επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας που διέπραξαν ισλαμιστές μαχητές στο Παρίσι έχουν καταστήσει επείγουσα την εντατικοποίηση αυτών των προσπαθειών, αν και τα σχέδια για τη επέκταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης είχαν προηγηθεί των περιστατικών στη Γαλλία.

Βάσης της ισχύουσας νομοθεσίας, η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να κατάσχει τα διαβατήρια προκειμένου να αναγκάζει τους υπηκόους της να παραμείνουν στην χώρα, όχι όμως τα δελτία ταυτότητας το οποίο κάθε Γερμανός είναι υποχρεωμένος να έχει πάντα μαζί του.

Τα δελτία ταυτότητας από μόνα τους αρκούν προκειμένου οι Γερμανοί να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και επίσης – γεγονός που είναι ακόμα κρισιμότερο – στην Τουρκία, από τα σύνορα της οποίας τα πρόσωπα που θέλουν να πολεμήσουν στις εξτρεμιστικές οργανώσεις μπορούν να μεταβούν στη Συρία.

Βάση του προτεινόμενου νόμου, σε όσους κατάσχονται τα προσωπικά έγγραφα θα χορηγείται ένα νέο έγγραφο που θα τους απαγορεύει να ταξιδέψουν.

Περίπου 550 Γερμανοί πολίτες έχουν μεταβεί στη Συρία για να συμμετάσχουν στις μάχες και περίπου 180 πιστεύεται ότι έχουν επιστρέψει, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τουλάχιστον 50 επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων έχουν διαπραχθεί στην χωρά μετά την επίθεση

Περισσότερες από 50 επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων καταγράφηκαν στη Γαλλία μετά την επίθεση εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo την Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο το Παρατηρητήριο εναντίον της Ισλαμοφοβίας του γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), το οποίο απευθύνει έκκληση στις γαλλικές αρχές να “ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης” των τεμενών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παρατηρητηρίου Αμπνταλά Ζεκρί, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν καταμετρηθεί συνολικά 54 τέτοιες ενέργειες: 21 επιθέσεις (πυροβολισμοί, εκτοξεύσεις χειροβομβίδων…) και 33 απειλές (προσβλητικές επιστολές κ.ά.) από την Τετάρτη.

Ο απολογισμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει μάλιστα το Παρίσι και τα προάστιά του, διευκρίνισε ο μουσουλμάνος αξιωματούχος που δηλώνει “σοκαρισμένος” για τα στοιχεία αυτά, τα οποία σηματοδοτούν κάτι το «πρωτοφανές», καθώς καταγράφηκαν μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Στα αριθμητικά δεδομένα δεν περιλαμβάνεται η περιοχή του Παρισιού και των προαστίων του, ούτε η φωτιά που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο τέμενος υπό κατασκευή στο Πουατιέ (κεντρικά), επισήμανε ο Ζεκρί.

“Νιώθω σοκ από αυτήν την άνοδο της ισλαμοφοβίας, μολονότι λάβαμε μέρος στην χθεσινή πορεία σε κλίμα ηρεμίας και γαλήνης, όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο, παρά την ανομοιογένεια των διαδηλωτών, και παρότι έχουμε ξεκάθαρα καταδικάσει την τρομοκρατία” προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παρατηρητηρίου, τα στοιχεία αυτά είναι “πρωτοφανή”. Ο τελευταίος διαθέσιμος απολογισμός, που βασίστηκε στις προσφυγές και μηνύσεις που είχαν κατατεθεί στην αστυνομία ή την χωροφυλακή, αναφέρει ένα σύνολο 110 επιθέσεων (εμπράκτων επιθέσεων ή απειλών) που καταγράφηκαν τους 9 πρώτους μήνες του 2014, δηλαδή έναν αριθμό που ήταν μειωμένος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013 (158 συνολικά).

“Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα επιτήρησης» των χώρων μουσουλμανικής λατρείας, των ιστοτόπων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «εναντίον του μίσους και της εκδίκησης που εκφράζονται σήμερα” υπογράμμισε ο Αμπνταλά Ζεκρί.

“Ακόμα και το Μεγάλο Τέμενος στο Παρίσι, το σύμβουλο του Ισλάμ στη Γαλλία, δεν φυλάσσεται επαρκώς” κατήγγειλε ο αξιωματούχος αυτός.

“Υπάρχουν τις τελευταίες αυτές ημέρες και αυτό δεν είναι κάτι το καινούργιο, χώροι λατρείας , τεμένη, που έχουν υποστεί ζημιές, που τα έχουν πλήξει ακόμα και σφαίρες. Και εμείς ανησυχούμε για αυτό και το υπουργείο Εσωτερικών μας έχει ήδη διαβεβαιώσει, λαμβάνουμε μέτρα για να προστατεύσουμε αυτούς τους χώρους πίστης” έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

“Όλοι οι πολίτες της χώρας μας πρέπει να βρίσκονται υπό την προστασία του Κράτους, των δυνάμεων επιβολής της τάξης” είχε προσθέσει ο ίδιος.

(Με πληροφορίες από: Reuters, France 3, ΑΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα