Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας του πάπα Φραγκίσκου μετά τις απειλές των τζιχαντιστών

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας του πάπα Φραγκίσκου μετά τις απειλές των τζιχαντιστών
PHOTOGRAPH: GREGORIO BORGIA/AP

Διπλασιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά τις πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ μπορεί να πλήξουν τον πάπα Φραγκίσκο

Οι φρουροί ασφαλείας γύρω από την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό "διπλασιάστηκαν" μετά τις πρόσφατες καταγγελίες ότι ο πάπας Φραγκίσκος ενδέχεται να έχει μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Σύμφωνα με τις "καλά πληροφορημένες πηγές" τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί τουλάχιστον από την Τετάρτη, όταν μονάδες της ιταλικής αστυνομίας προστέθηκαν στο προσωπικό της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού με την ευκαιρία της εβδομαδιαίας, υπαίθριας ακρόασης των πιστών από τον πάπα.

Το Βατικανό δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για το θέμα αυτό.

Στις αρχές της εβδομάδας ωστόσο ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει ο πάπας την Κυριακή στην Αλβανία—είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων. Τον Νοέμβριο, ο ποντίφικας έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στην Τουρκία.

Το περασμένο Σάββατο ο πρεσβευτής του Ιράκ στο Βατικανό Χαμπίμπ αλ Σαντρ, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, είπε ότι έχει προειδοποιήσει τις αρχές για μια ενδεχόμενηπά απειλή εναντίον του πάπα. "Οι αναλυτές μας, οι υπηρεσίες πληροφοριών, έχουν προβάλει τέτοιες υποθέσεις. Ξέρουμε καλά πώς σκέφτονται αυτοί οι τρομοκράτες. Βάζουν στο στόχαστρο προσωπικότητες υψηλού κύρους. Δεν θα απέκλεια την πιθανότητα να κατάφερναν να επιτεθούν εναντίον του", είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο έχει επίσης εκφράσει το φόβο ότι η Ρώμη μπορεί να μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάπας
SHARE:

24Media Network