Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην καραντίνα

Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην καραντίνα
Παιδική κακοποίηση (φωτογραφία αρχείου) 123rf.com

Τα παιδιά διατρέχουν πολλαπλάσιο κίνδυνο να εκτεθούν σε κινδύνους που σχετίζονται με διαδικτυακή σεξουαλική κακοποίηση εν μέσω πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας τα παιδιά διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για σεξουαλική διαδικτυακή κακοποίηση.

Δεν πρόκειται για κάποιον απλό φόβο ή κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα αλλά για επίσημο πόρισμα έρευνας που έχει διενεργήσει η Europol και στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Καθρίν Ντε Μπολ, αρμόδια διευθύντρια της Europol και πρώην επικεφαλής της βελγικής αστυνομίας ανέλυσε τα συμπέρασμά της κατά τη διάρκεια ακρόασης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

“Είναι εξόχως ανησυχητικό ότι υπήρξε αυξημένη διαδικτυακή δραστηριότητα από όσους αναζητούν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών” τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η σχετική αύξηση παρατηρήθηκε και στα 27 κράτη μέλη. Επεσήμανε επίσης ότι οι αξιωματικοί και τα στελέχη της Europol κατάφεραν να αναχαιτίσουν πολλούς οι οποίες αναζητούσαν τρόπους να συνομιλήσουν με ανήλικους στο internet.

Επαιξε επίσης σημαντικό ρόλο, κατά τις έρευνες, ότι τα διαδικτυακά μαθήματα που παρακολουθούν μέσα στην καραντίνα παιδιά από όλην την Ευρώπη διεξάγονται με πλατφόρμες που δεν προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

“Περισσότερα συμπεράσματα” κατέληξε η Ντε Μπολ, “θα έχουμε όταν τα παιδιά επιστρέψουν μαζικά στα σχολεία τους και θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν στους δασκάλους τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα