Μπάιντεν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων της Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν AP

Για εξελίξεις γύρω από την επίτευξη συμφωνίας για απελευθέρωση μέρος των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς έκανε λόγο ο Τζο Μπάιντεν. Τι απαντά σύμβουλος του Νετανιάχου.

Στη δήλωση ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα είναι κοντά προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση από δημοσιογράφο αν μια συμφωνία είναι κοντά στο να επέλθει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: “Έτσι πιστεύω”.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός του Κατάρ – βασικός διαμεσολαβητής μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς – δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι μόνοπολύ μικρές λεπτομέρειες” πρέπει να διευθετηθούν πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Περίπου 238 όμηροι εκτιμάται ότι εξακολουθούν να κρατούνται μέσα στη Γάζα.

Σύμβουλος Νετανιάχου: Η συμφωνία για τους ομήρους “δεν υπάρχει μέχρι να γίνει πραγματικότητα”

Ο Mark Regev, ανώτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού Νετανιάχου, μίλησε νωρίτερα στο SKY NEWS, λέγοντας πως “ελπίζει” ότι η συμφωνία για τους ομήρους μπορεί να ολοκληρωθεί, αν και δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

“Θέλουμε αυτό να λειτουργήσει… θα θέλαμε να δούμε τους ομήρους μας να απελευθερώνονται, αλλά “δεν υπάρχει μέχρι να γίνει πραγματικότητα”, είπε.

Σχετικά με την προοπτική μιας ορισμένης διάρκειας κατάπαυσης του πυρός ως κομμάτι των όρων της συμφωνίας, είπε:

“Έχουμε πει ότι είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε αυτό (μεγαλύτερη εκεχειρία) μόνο στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των ομήρων μας”, λέει ο κ. Regev, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα