Μπάιντεν: Κατέγραψε ρεκόρ στη συγκέντρωση χρημάτων για προεκλογική εκστρατεία

Μπάιντεν: Κατέγραψε ρεκόρ στη συγκέντρωση χρημάτων για προεκλογική εκστρατεία
Ο Τζο Μπάιντεν AP

Το κόμμα των Δημοκρατικών έβαλε στα ταμεία του ένα ποσό που αγγίζει τα 81 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τον Ντόναλντ Τραμπ, που το αντίστοιχο διάστημα συγκέντρωσε 74.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος κατέγραψαν ρεκόρ όλων των εποχών στη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία τον μήνα Μάιο, βάζοντας στα ταμεία τους 80,8 εκατομμύρια δολάρια.

Το πόσο αυτό είναι μεγαλύτερο από τα 74 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσαν ο πρόεδρος Τραμπ και η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σχολιάζει το POLITICO.

Ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ, που μαζεύει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία μαζί με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εδώ και μήνες, προηγείται στην οικονομική ρευστότητα έναντι του Μπάιντεν, έχοντας συγκεντρώσει 265 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 122,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για μία σημαντική οικονομική διαφορά που δείχνει τα περιθώρια οικονομικής ρευστότητας των δύο προεκλογικών εκστρατειών.

Ο Μάιος ήταν ο πρώτος (πλήρης) μήνας κατά τον οποίο ο Μπάιντεν μάζεψε χρήματα μαζί με την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών μετά την επίτευξη συμφωνίας που επέτρεψε τη συγκέντρωση περισσότερων από 620.000 δολαρίων από δωρητές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα