Ο Banksy “ξαναχτυπά” με γκράφιτι κατά του Brexit

Ο Banksy “ξαναχτυπά” με γκράφιτι κατά του Brexit
Keep Ou, Banksy Instagram (Banksy)

Ο διάσημος ακτιβιστής ανεπιβεβαίωτης ταυτότητας, Banksy, "ξαναχτυπά" με νέο γκράφιτι κατά του Brexit, στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Ο γνωστός Βρετανός ακτιβιστής καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Banksy δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram το νέο του γκράφιτι μέσω του οποίου εκφράζει την αποστροφή του για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαική Ένωση.

Συγκεκριμένα το νέο του έργο βρίσκεται σε μία πύλη αφίξεων όσων έρχονται από την ΕΕ, στο αεροδρόμιο Χίθροου και φέρει την επωνυμία “Keep Ou”.

Πάνω στην εικονιζόμενη πύλη άφιξης ταξιδιωτών από τις χώρες της ΕΕ, της οποίας τα ρολά είναι κατεβασμένα, φαίνονται γραμμένες οι λέξεις “Keep Ou”. Το γράμμα “T” της τελευταίας λέξης δεν λείπει εντελώς αλλά στο κάτω μέρος του έργου, στη βάση των κατεβασμένων ρολών, βλέπουμε έναν αρουραίο να κρατά το “Τ”, σαν να είναι σφυρί και με αυτό να προσπαθεί να σπάσει το λουκέτο της πύλης.

Η παρέμβαση- δήλωση του Banksy αποτελεί μέρος της θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας στο Λονδίνο (10 Ιουνίου έως 12 Αυγούστου), της οποίας επιμελητής είναι ο σύγχρονος Βρετανός ζαγράφος Τζοκ Μακφέιντεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα