Big Brother: Ο βιασμός της Prado, το οικονομικό “τσουνάμι” και ο Μπερλουσκόνι

Big Brother: Ο βιασμός της Prado, το οικονομικό “τσουνάμι” και ο Μπερλουσκόνι
H Carlota Prado YouTube

Τεράστια "χασούρα" για την εταιρεία "ελέγχου" και διανομής του Big Brother μετά το σκάνδαλο του βιασμού της Carlota Prado ο οποίος της γνωστοποιήθηκε on camera.

Μπελάδες στην Mediaset Spain έχει προκαλέσει το σκάνδαλο με τον βιασμό της νεαρής Carlota Prado καθώς δεκάδες διαφημιζόμενοι εγκαταλείπουν το show του “Big Brother”.

Θυμίζουμε ότι η παραγωγή του ισπανικού “Big Brother” (GH VIP 7) αποφάσισε να δείξει στην κοπέλα όσα κατέγραψαν οι κάμερες την ώρα που τη βίαζε ο José María López, όντας μεθυσμένη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 3 Νοεμβρίου του 2017 και ήρθε στη δημοσιότητα από την El Confidencial. Βάσει των αποκαλύψεων που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο βιασμός λάμβανε χώρα για αρκετά λεπτά μέχρι να αποφασίσει η παραγωγή να επέμβει, ενώ τα επίμαχα πλάνα δεν προβλήθηκαν από το κανάλι Telecinco.

Η Endemol, η εταιρεία παραγωγής του reality, παραδέχθηκε πως ήταν λάθος να δείξουν στην Prado το περιστατικό χωρίς να υπάρχει ψυχολόγος στο δωμάτιο ή χωρίς να έχει προειδοποιηθεί. Η Prado έκανε μήνυση στον πρώην συμπαίκτη της και η υπόθεση έχει πάει στα δικαστήρια, προκαλώντας παράλληλα, μεγάλη οικονομική ζημιά στη Mediaset Spain που ελέγχει την Endemol.

Δεκάδες διαφημιζόμενοι αποσύρονται σταδιακά, τριάντα στο σύνολό τους μέχρι τώρα. Οι Ferrero Rocher, Telefónica, Costa Cruises και Lotus είναι οι τελευταίοι που ανακοίνωσαν την παύση συνεργασίας με την Endemol, μεταξύ πολλών άλλων.

Σύμφωνα με την elconfidencialdigital, το γεγονός αυτό θέτει εν αμφιβόλω τη συνέχιση του show, ενώ τον Ιανουάριο θα ξεκινούσε και μια δεύτερη εκδοχή του. Ακόμη κι ο φετινός τελικός που προγραμματιζόταν για τις 20 Δεκεμβρίου, είναι “στον αέρα”.

Πλέον η Mediaset καλείται να λάβει αποφάσεις, εξετάζοντας διαφορετικές πιθανότητες.

Την τελευταία εβδομάδα η Mediaset Spain έχει χάσει 100 εκατομμύρια ευρώ σε διαφημιστικά έσοδα. Σύμφωνα με το ισπανικό telezine.es, o επικεφαλής της εταιρείας, Paolo Vasile, βρίσκεται σε καθεστώς “τελεσίγραφου” από τον μητρικό όμιλο του Μπερλουσκόνι, για να αναστρέψει την κατάσταση.

Πάντως, τα νούμερα τηλεθέασης παραμένουν σταθερά για το show, περίπου στο 22,8%.

Για την ιστορία, η Mediaset S.p.A. επίσης γνωστή ως Gruppo Mediaset, είναι ένας ιταλικός κολοσσός μέσων μαζικής ενημέρωσης και ο μεγαλύτερος εμπορικός τηλεοπτικός φορέας στη χώρα.

Ιδρύθηκε το 1987 από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και εξακολουθεί να ελέγχεται σήμερα με ποσοστό συμμετοχής 38,6% από την εταιρεία συμμετοχών της οικογένειας Μπερλουσκόνι, Fininvest. Ο όμιλος ανταγωνίζεται κατά κύριο λόγο τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RAI και τον ιδιωτικούς ομίλους La7 και Sky plc (Sky Italia).

Η Mediaset έχει εξαγοράσει την Endemol η οποία με τη σειρά της αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους περιεχομένου παγκοσμίως και είναι μεταξύ άλλων υπεύθυνη για την παραγωγή και τον έλεγχο του Big Brother.

Μέσω της Endemol η Mediaset έχει αναπτύξει τη δράση της σε 25 χώρες ανά τον πλανήτη, ανάμεσα στις οποίες είναι φυσικά και η Ισπανία.

Η ολλανδική Endemol δημιούργησε το πρώτο Big Brother το 1997 με επιρροές από το The Real World του MTV (1992).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα