Boeing: Συμφώνησε για αποζημιώσεις για τους 157 νεκρούς της συντριβής του 737 Max στην Αιθιοπία

Boeing: Συμφώνησε για αποζημιώσεις για τους 157 νεκρούς της συντριβής του 737 Max στην Αιθιοπία
Εικόνα από τη συντριβή του 737 Max της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο του 2019 στην Αιθιοπία 2021 Mulugeta Ayene/ap

Τις ευθύνες της για το αεροπορικό δυστύχημα το 2019, που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, αναγνώρισε η Boeing, συμφωνώντας να καταβάλει αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων.

Η Boeing συμφώνησε να αναγνωρίσει την ευθύνη για αποζημιώσεις σε αγωγές που υπέβαλαν οι οικογένειες των 157 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη συντριβή του 737 Max της Ethiopian Airlines το 2019, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο στο Σικάγο.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ της Boeing και των οικογενειών, οι δικηγόροι των θυμάτων δεν θα ζητήσουν υποδειγματική αποζημίωση και η εταιρία δεν θα αμφισβητήσει τις αγωγές που υποβάλλονται στο Ιλινόις.

“Η Boeing δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι όλες οι οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στα δυστυχήματα θα αποζημιωθούν πλήρως και δίκαια για την απώλειά τους”, ανέφερε σε δήλωση της η εταιρία. “Με την αποδοχή της ευθύνης, η συμφωνία της Boeing με τις οικογένειες επιτρέπει στα μέρη να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στον καθορισμό της κατάλληλης αποζημίωσης για κάθε οικογένεια”.

Οι δικηγόροι των θυμάτων σημείωσαν σε δήλωσή τους ότι η Boeing παραδέχτηκε βάσει της συμφωνίας “ότι το 737 Max είχε μια επικίνδυνη κατάσταση και ότι δεν θα επιχειρήσει να κατηγορήσει κανέναν άλλο”για τη συντριβή.

Το αεροπλάνο με τις περισσότερες πωλήσεις της Boeing παρέμεινε στο έδαφος για 20 μήνες αφού 346 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο συντριβές 737 Max – στην Ινδονησία το 2018 και στην Αιθιοπία το 2019. Το αεροπλάνο επέστρεψε στους αιθέρες αφού πρώτα η Boeing έκανε σημαντικές βελτιώσεις στο λογισμικό και στην εκπαίδευση.

Τα δυστυχήματα αυτά έχουν ήδη κοστίσει στην Boeing περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον Ιανουάριο, η εταιρία συμφώνησε σε μια συμφωνία αναβολής δίωξης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης 2,5 δισ. δολαρίων σε πρόστιμα και αποζημιώσεις που προκύπτουν από τις συντριβές του 737 Max, και της συντριβής της Lion Air τον Οκτώβριο του 2018.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Boeing, οι οικογένειες των θυμάτων συμφώνησαν επίσης να απορρίψουν αξιώσεις κατά της Rosemount Aerospace, μιας εταιρείας που κατασκεύαζε αισθητήρες για το 737 Max, και της Rockwell Collins της Raytheon Technologies Corp, μητρική της Rosemount και βασικό προμηθευτή του Max.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα