Brexit: Η Βρετανία ενεργοποιεί το άρθρο 50 μέσα στο Μάρτιο

Brexit: Η Βρετανία ενεργοποιεί το άρθρο 50 μέσα στο Μάρτιο
British Secretary of State for Exiting the European Union, David Davis, arrives at 10 Downing Street in London, Tuesday, Jan. 17, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Συνεπής, παρά τις πολιτικές και δικαστικές αναταράξεις, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να σημάνει την έναρξη του διαζυγίου με την Ευρώπη εντός του τρέχοντος μήνα

“Θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50 έως το τέλος του μήνα όπως προβλέπεται και θα παραδώσουμε ένα αποτέλεσμα που λειτουργεί προς όφελος όλου του Ηνωμένου Βασιλείου“, δήλωσε Ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, υπεύθυνος για θέματα Brexit. Νωρίτερα το κοινοβούλιο έδινε στην Τερέζα Μέι το πράσινο φως ώστε να ενεργοποιήσει το άρθρο 50.

“Το κοινοβούλιο σήμερα υποστήριξε την κυβέρνηση στην αποφασιστικότητά της για να προωθήσει τη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ. (…) Βρισκόμαστε τώρα στο κατώφλι της πιό σημαντικής διαπραγμάτευσης εδώ και μια γενιά για τη χώρα μας”, συνέχισε στη δήλωσή του ο Ντέιβις.

Ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, υπεύθυνος για θέματα Brexit, χαιρέτισε την έγκριση από το κοινοβούλιο του νομοσχεδίου που δίνει στην κυβέρνηση και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη Δευτέρα, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)», το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Σκωτία ετοιμάζεται για το δικότης Scot-exit

Όσο επισημοποιούνται οι σχέσεις Βρετανίας – Βρυξελλών στη μετά Brexit εποχή και όσο θα προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την επίμαχη αποχώρηση, το Εδιμβούργο βρίσκεται σε αναβρασμό. Την έγκριση από το κοινοβούλιο της Σκωτίας για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε επισήμως πως θα ζητήσει η πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Στέρτζον, προβαίνοντας σε δηλώσεις στα ΜΜΕ τη Δευτέρα, από την πρωθυπουργική κατοικία στο Εδιμβούργο.

AP Photo/Matt Dunham/Πηγή ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα