Brexit: Μία νέα αναβολή θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές

Brexit: Μία νέα αναβολή θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στις Βρυξέλλες AP

Μία νέα αναβολή στη διαδικασία του Brexit, ιδιαίτερα αν είναι μεγάλη χρονικά, θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι ο μοναδικός τρόπος η Βρετανία να ξεπεράσει την κρίση που έχει προκαλέσει το ζήτημα του Brexit σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεχθεί η αποχώρηση να αναβληθεί ως τον Ιανουάριο, δήλωσε την Τρίτη πηγή προσκείμενη στο γραφείο του αρχηγού των Συντηρητικών και πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, η οποία επιχειρηματολόγησε πως η Βουλή των Κοινοτήτων είναι «απόλυτα διχασμένη».

Νωρίτερα, ο Τζόνσον ηττήθηκε στην ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε όσον αφορά την έγκριση της νομοθεσίας για την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ, εξέλιξη η οποία τον ώθησε να αναστείλει τη διαδικασία και να ζητήσει από τις Βρυξέλλες να αποφασίσουν για αυτό που αποκάλεσε αίτημα του κοινοβουλίου να υπάρξει περαιτέρω αναβολή του διαζυγίου.

«Το Σάββατο, το κοινοβούλιο αιτήθηκε να υπάρξει αναβολή ως τον Ιανουάριο και την Τρίτη σπατάλησε την τελευταία του ευκαιρία» η αποχώρηση να γίνει εντός προθεσμίας, είπε η πηγή. «Εάν οι Βρυξέλλες αποδεχθούν την καθυστέρηση που αιτήθηκε το κοινοβούλιο, τότε ο μοναδικός τρόπος η χώρα να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», πρόσθεσε η πηγή που πρόσκειται στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Αυτό το κοινοβούλιο είναι απόλυτα διχασμένο. Οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν το Brexit να ολοκληρωθεί με τον Μπόρις ή αν θέλουν να περάσουν το 2020 με δύο δημοψηφίσματα, για το Brexit και για τη Σκοτία, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, τον Τζέρεμι Κόρμπιν», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα