Brexit: Νέο δημοψήφισμα ζητούν τα μικρά κόμματα – Παραιτήθηκε και δεύτερος υφυπουργός

Brexit: Νέο δημοψήφισμα ζητούν τα μικρά κόμματα – Παραιτήθηκε και δεύτερος υφυπουργός
Θρίλερ με το Brexit AP

Αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις στην Μεγάλη Βρετανία. Δημοψήφισμα με ερώτημα για παραμονή στην ΕΕ ζητούν οι "μικροί" της αντιπολίτευσης ενώ παραιτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός.

Κοινή ανακοίνωση, με την οποία ζητούν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, εξέδωσαν τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης – Εθνικό Κόμμα Σκοτίας, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, Πράσινοι, Plaid Ουαλίας και η Ανεξάρτητη Ομάδα – μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν για τις εξελίξεις στο Brexit.

Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι προτεραιότητα, εν μέσω της κρίσης του Brexit, είναι να τεθεί το θέμα στους πολίτες με ένα δημοψήφισμα, που θα έχει την επιλογή της παραμονής στο ψηφοδέλτιο, ενώ οποιοσδήποτε συμβιβασμός επιτευχθεί θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τους πολίτες, μαζί με την διατήρηση της επιλογής για ανάκληση του άρθρου 50.

«Συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ένα καλό Brexit και ότι οι πολίτες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση», αναφέρουν.

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Brexit

Στο μεταξύ, ο Κρις Χίτον-Χάρις, υφυπουργός Brexit στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει μια περαιτέρω αναβολή στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Απλώς δεν μπορώ να στηρίξω μια περαιτέρω παράταση του Άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισαβώνας) και αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν μπορώ να παραμείνω στην κυβέρνηση” ανέφερε στην επιστολή του προς την πρωθυπουργό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα