Αιματηρή διαδήλωση

Αιματηρή διαδήλωση

Σε αιματοχυσία εξελίχθηκε καθιστική διαμαρτυρία στην Υεμένη. Παρέμβαση της αστυνομίας και εκτεταμένες συγκρούσεις. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Εκατοντάδες τραυματίες

Ένας διαδηλωτής βρήκε τον θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν από την επίθεση που πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα η αστυνομία στη Σανάα για να διαλύσει κινητοποίηση καθιστικής διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος στην Υεμένη, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία εξαπέλυσε επίθεση τα ξημερώματα κατά των διαδηλωτών, που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία μπροστά από το Παν/μιο της Σανάα, σε μία προσπάθεια να τους απομακρύνει, με τη χρήση πραγματικών πυρών και δακρυγόνων.

Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του και "περίπου 300 άλλοι τραυματίσθηκαν, ή το αναπνευστικό τους επλήγη από τα αέρια", τόνισε η ιατρική επιτροπή, που έχουν συστήσει οι διαδηλωτές.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, το καθεστώς του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, αποτελεί καθημερινό στόχο των λαϊκών κινητοποιήσεων, οι οποίες ως σήμερα μετρούν 30 νεκρούς.

Την Πέμπτη, ο Σάλεχ είχε δεσμευθεί σε ομιλία του πως "θα συνεχίσει να προστατεύει" τους διαδηλωτές, είτε αυτοί κινούνται υπέρ του, ή εναντίον του

SHARE:

24Media Network