Χάρτης: Έτσι η Ρωσία θα κατακτούσε Γερμανία και Ευρώπη

Χάρτης: Έτσι η Ρωσία θα κατακτούσε Γερμανία και Ευρώπη

Ασκήσεις προσημείωσης, ή αλλιώς, παιχνίδια πολέμου παρακολούθησε ο Βλαδίμηρος Πούτιν - Εικονικός στόχος... η Ευρώπη

Η Ρωσία προχώρησε επιτυχώς σε άσκηση προσημείωσης με σενάριο: Πόλεμος εναντίον των κρατών του ΝΑΤΟ.

Στην άσκηση Zapad περιλαμβάνεται βομβαρδισμός της Γερμανίας και εισβολή στα κράτη της Βαλτικής. Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κάτω από το βλέμμα του Βλαδίμηρου Πούτιν. Η άσκηση ετοιμότητας περιλαμβάνει επίθεση και εναντίον της Πολωνίας, της Ολλανδίας καθώς και απόβαση στα Σκανδιναβικά κράτη.

Σύμφωνα με τη γερμανική bild, η Ρωσία συνηθίζει να προβαίνει σε τέτοιου τύπου ετήσιες ασκήσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα περιελάμβαναν στους στόχους τα κράτη - γείτονες της πρώην ΕΣΣΔ.

Χάρτης: Έτσι η Ρωσία θα κατακτούσε Γερμανία και Ευρώπη

Επισήμως, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως το όλο πρόγραμμα είναι αμυντικής λογικής και έχει να κάνει με την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού για έκτακτες και μόνο περιπτώσεις δράσης. Αναλυτές σημειώνουν στη bild πως η άσκηση προβλέπει και την κατάληψη του Κόλπου Sulwalki όπου δραστηριοποιείται το ΝΑΤΟ. Ο Κόλπος ενώνει τη Λευκορωσία με τη ρωσική περιοχή του Kaliningrad.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας πέταξαν πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, ενώ έκαναν λόγο για μια πρωτοφανή "επίδειξη δύναμης" με πραγματικά πυρά, εντός των ρωσικών εδαφών. Βομβαρδιστικά φέρονται μεταξύ άλλων να έκαναν δοκιμαστική πυροδότηση ρουκετών και πυραύλων κρουζ. Σημειώνεται πως η Λευκορωσία συμμετείχε στο όλο εγχείρημα.

Χάρτης: Έτσι η Ρωσία θα κατακτούσε Γερμανία και Ευρώπη

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι σε περίπτωση πραγματικού πολέμου μεταξύ των βασικών στόχων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας θα περιλαμβάνονται "υποδομές στρατηγικής σημασίας, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.ο.κ, ώστε να προκληθεί σοκ στις χώρες αυτές και να απαιτήσει η κοινή τους γνώμη από τις κυβερνήσεις: "εμείς δεν πρέπει να αναμειχθούμε, αλλά να καταβάλουμε προσπάθειες για την ειρήνη".

Στο σχέδιο συμμετείχαν 12.700 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία, 12.000 στην Αγία Πετρούπολη και 10.000 στη Χερσόνησο Κόλα στο Μούρμανσκ.

Φωτογραφίες: AP

SHARE:

24Media Network