Χειροπέδες στον ναύαρχο

Turkish soldiers march during a parade marking the 86th anniversary of Republic Day in Ankara October 29, 2009. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY POLITICS MILITARY IMAGES OF THE DAY)
Turkish soldiers march during a parade marking the 86th anniversary of Republic Day in Ankara October 29, 2009. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY POLITICS MILITARY IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Η εκκαθάριση στον τουρκικό στρατό συνεχίζονται. Συνελήφθη ο ναύαρχος Ντενίζ Κόρα. Κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε σχέδιο δολοφονίας διοικητών

Ένας ναύαρχος και δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην Τουρκία στο πλαίσιο της έρευνας για την πιθανολογούμενη συμμετοχή τους σε ένα σχέδιο πραξικοπήματος για την ανατροπή της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης.

"Ο ναύαρχος τριών αστέρων, Ντενίζ Κόρα, συνελήφθη για τις πιθανολογούμενες σχέσεις του με μια ομάδα που σχεδίαζε να δολοφονήσει τους διοικητές του πολεμικού ναυτικού", αναφέρει το πρακτορείο "Ανατολή".

Οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον Κόρα ότι είναι μέλος του δικτύου Εργκενεκόν, το οποίο σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση με πράξεις αποσταθεροποίησης στους κόλπους της κοινωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Κόρα κατηγορείται ότι στρατολόγησε νέους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού για να γίνουν μέλη του δικτύου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο από αυτούς κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τους διοικητές του ναυτικού.

Επιπλέον, δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μια άλλη επιχείρηση το 2003 για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Περίπου το ένα δέκατο των στρατηγών του στρατού έχει ήδη φυλακιστεί για πιθανολογούμενη συμμετοχή στην συνομωσία με την κωδική ονομασία "Επιχείρηση Βαριοπούλα" με στόχο την πραγματοποίηση επιθέσεων για τη δημιουργία χάους ώστε να δικαιολογηθεί ένα πραξικόπημα.

SHARE:

24Media Network