Χίλαρι Κλίντον: Οι διώξεις των Γεζίντι στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος είναι γενοκτονία

Χίλαρι Κλίντον:  Οι διώξεις των Γεζίντι στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος είναι γενοκτονία

Η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε τις διώξεις και τη βία σε βάρος των Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, γενοκτονία

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον είπε χθες ότι η βία του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) εναντίον των Γεζίντι στο Ιράκ και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή αποτελεί γενοκτονία.

"Νομίζω ότι ερωτήθηκα για το θέμα πριν από μερικούς μήνες, και είπα ότι ο όρος εμπεριέχει νομικό βάρος, είναι μια πολύ σημαντική έννοια και σήμανση για συμπεριφορά που αξίζει τέτοια ονομασία", είπε η Κλίντον σε απάντηση ερώτησης στο δημαρχείο της πόλης Μπερλίν, στην πολιτεία Νιού Χάμσαϊρ.

"Είμαι σίγουρη τώρα ότι έχουμε αρκετή τεκμηρίωση, (ότι) αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία που συνειδητά στοχεύει στο να καταστρέψει ζωές και να απαλείψει την ύπαρξη των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων", βεβαίωσε η Κλίντον.

Το ΙΚ έχει στοχεύσει και σκοτώσει μέλη της θρησκείας των Γεζίντι, μια από τις αρχαιότερες του Ιράκ, μαζί με χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες στις περιοχές που ελέγχει στη Μέση Ανατολή.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
SHARE: