Χιλή: Γιγάντια καταβόθρα βάθους 200 μέτρων άνοιξε ξαφνικά σε ορυχείο χαλκού

Χιλή: Γιγάντια καταβόθρα βάθους 200 μέτρων άνοιξε ξαφνικά σε ορυχείο χαλκού
Γιγάντια καταβόθρα βάθους 200 μέτρων Twitter

Μία τεράστια τρύπα, διαμέτρου περίπου 25 μέτρων, εμφανίστηκε κοντά σε σημείο της εξόρυξης στη Χιλή. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της δημιουργίας της.

Οι αρχές της Χιλής ερευνούν τη δημιουργία μιας καταβόθρας, διαμέτρου περίπου 25 μέτρων που εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο σε ένα ορυχείο χαλκού.

Χιλιανά ΜΜΕ έδειξαν μετέδωσαν εικόνες από αέρος της τρύπας που άνοιξε σε ορυχείο, το οποίο διαχειρίζεται η καναδική εταιρεία Lundin Mining, περίπου 665 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας, Σαντιάγο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εθνική υπηρεσία γεωλογίας και εξορύξεων, Sernageomin, αντιλήφθηκε την καταβόθρα το Σάββατο και έστειλε ειδικό προσωπικό στην περιοχή.

«Υπάρχει μεγάλο βάθος, περίπου 200 μέτρα έως τον πάτο. Δεν έχουμε εντοπίσει κάποια ύλη εκεί κάτω, όμως έχουμε διαπιστώσει την παρουσία άφθονου νερού» ανέφερε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Νταβίντ Μοντενέγκρο.

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας, η Lundin Mining σημείωσε πως η τρύπα δεν προξένησε τραυματισμούς προσωπικού ή ντόπιων.

«Μετά τον εντοπισμό της, η περιοχή απομονώθηκε αμέσως και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς. Το συμβάν δεν είχε επίπτωση σε προσωπικό, εξοπλισμό ή υποδομή» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα