news 24/7

ΧΙΛΗ

Αστυνομικές δυνάμεις σε διαδήλωση στη Χιλή

Χιλή: Η αστυνομία αναστέλλει τη χρήση σφαιρών με καουτσούκ

Η κοινωνική κρίση άνευ προηγουμένου η οποία συνταράσσει τη Χιλή εδώ κι έναν μήνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους, εκ των οποίων πέντε σκοτώθηκαν σε επεμβάσεις των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Διαδηλωτής στη Χιλή

"Η Χιλή ξύπνησε": Ένας μήνας εξέγερσης στη χώρα - Τι έχει αλλάξει

Το «ξύπνημα» ήταν βίαιο για τη χώρα, που επαινούσαν πολλοί για την πολιτική σταθερότητά της και για την ισχυρή οικονομία της: στις ταραχές και τις διαδηλώσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, ενώ πάνω από 2.000 άλλοι τραυματίστηκαν.

Αστυνομική βία στις διαδηλώσεις στη Χιλή

Χιλή: Η αστυνομία εμπόδισε νοσοκόμους να βοηθήσουν διαδηλωτή- Πέθανε από ανακοπή καρδιάς

Η αστυνομία εμπόδισε στελέχη του κέντρου άμεσης βοήθειας να προσφέρουν βοήθεια στον 29χρονο Αμπέλ Ακούνια. Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα καταθέσει μήνυση για φόνο σε βάρος των αστυνομικών.

Χιλή - Εκδικητικό πρόσωπο της αστυνομίας: Πατάνε διαδηλωτή με μηχανές

Χιλή - Εκδικητικό πρόσωπο της αστυνομίας: Πατάνε διαδηλωτή με μηχανές

Ήδη από τις πρώτες ημέρες των διαδηλώσεων, η απάντηση της αστυνομίας ήταν άκρως εκδικητική και σκληρή απέναντι στο πλήθος, προχωρώντας σε βίαιη καταστολή, βασανιστήρια και απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Νέες διαδηλώσεις στη Χιλή

Χιλή: Νέες διαδηλώσεις - Η κυβέρνηση ετοιμάζει πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί στην αναταραχή της χώρας από τη 18η Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με την αναθεώρηση θα βάλει τέλος στις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ταραχές στη Χιλή

Χιλή: Νέες κινητοποιήσεις και γενική απεργία σε όλη τη χώρα

Πολλά σχολεία ήταν κλειστά και τα μαθήματα στα πανεπιστήμια δεν έχουν ξαναρχίσει από τις 18 Οκτωβρίου που ξέσπασε η κοινωνική κρίση, μετά την ανακοίνωση της αύξησης του εισιτηρίου στο μετρό της πρωτεύουσας.

Η Λατινική Αμερική φλέγεται: Το πώς και το γιατί σε Χιλή, Βενεζουέλα, Αργεντινή, Βραζιλία και Εκουαδόρ

Η Λατινική Αμερική φλέγεται: Το πώς και το γιατί σε Χιλή, Βενεζουέλα, Αργεντινή, Βραζιλία και Εκουαδόρ

Χώρα προς χώρα, όλες οι τελευταίες, δραματικές εξελίξεις στη Λατινική Αμερική που φλέγεται από το πάθος των πολιτών για μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές. Από την εξέγερση στη Χιλή, στον Φερνάντες της Αργεντινής και το πρώτο "φως" στο Εκουαδόρ.

Χιλή: Κοπέλα αχρηστεύει κάμερα ασφαλείας και πέφτει από μεγάλο ύψος στην αγκαλιά διαδηλωτών

Χιλή: Κοπέλα αχρηστεύει κάμερα ασφαλείας και πέφτει από μεγάλο ύψος στην αγκαλιά διαδηλωτών

"H αλληλεγγύη, το όπλο των λαών" κυριολεκτικά - Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητοκραυγές όταν h νεαρή διαδηλώτρια έπεσε στο ανθρώπινο δίχτυ ασφαλείας.

Διαδηλώσεις στη Χιλή

Εξέγερση στη Χιλή: Δεν άλλαξε ποτέ η οικονομική πολιτική του Πινοσέτ

Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Χιλή αλλά και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική μέσα από το μάτι του ειδικού. Αναλύει για λογαριασμό των αναγνωστών του News 24/7 o αναπληρωτής καθηγητής θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καλτσώνης.

Επεισόδια στη Χιλή

Εκτός ελέγχου η Χιλή: Οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την άρχουσα τάξη συνεχίζονται

Η κοινωνική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν μοιάζει να αποκλιμακώνεται, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Χιλής προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις επιβολής της τάξης εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χιλή

Χιλή: Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης - Καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ήρθη η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε επιβληθεί στη διάρκεια των ταραχών, ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων των οποίων αυξήθηκε στους 20 νεκρούς. Αυξάνονται οι καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για σεξουαλικές ταπεινώσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Χιλή: Σοπράνο σπάει τη σιωπή

Χιλή: Σοπράνο "σπάει" τη σιωπή στους έρημους δρόμους του Σαντιάγο

Από τις 18 Οκτωβρίου επικρατεί πολεμικό κλίμα στους δρόμους της Χιλής. Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται καθημερινά στους δρόμους και ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα η φωνή μίας σοπράνο μας ταξιδεύει.

Επεισόδια στη Χιλή

Επεισόδια στη Χιλή: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ξανά στους δρόμους

Η Χιλή βιώνει τη σοβαρότερη κοινωνική αναταραχή της τελευταίας τριακονταετίας, μια έκρηξη της λαϊκής οργής για τις διευρυνόμενες ανισότητες στη χώρα, παρά τις χειρονομίες του προέδρου Πινιέρα, τις οποίες πολλοί διαδηλωτές την Τετάρτη χαρακτήριζαν ως "φάρσα"

Ταραχές στη Χιλή

Χάος στη Χιλή: Ένα 4χρονο παιδί έχασε τη ζωή του στις ταραχές

Το αγοράκι όπως κι ένας άνδρας έχασαν την Τρίτη τη ζωή τους, όταν ένας οδηγός, σε κατάσταση μέθης, έπεσε με το όχημά του πάνω σε μια ομάδα διαδηλωτών, ενώ ένας άλλος άνθρωπος πέθανε, αφού δέχθηκε χτυπήματα από αστυνομικούς.

Διαδηλωτής στη Χιλή

Χιλή: "Συγγνώμη" ζήτησε ο Πινιέρα - Ανακοινώνει πακέτο κοινωνικών μέτρων

Ο Πινιέρα αναγνώρισε ότι η κυβέρνησή του επέδειξε "έλλειψη διορατικότητας" και ζήτησε "συγγνώμη" από τους συμπατριώτες του. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 15 αν και τα επεισόδια κατευνάστηκαν.

Χάος στη Χιλή: Χιλιάδες επιβάτες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο

Χάος στη Χιλή: Χιλιάδες επιβάτες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο

Εκατοντάδες αναχωρήσεις ακυρώθηκαν ή αναπρογραμματίστηκαν μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες που σημειώνονται στο Σαντιάγο από την Παρασκευή, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 7 άνθρωποι.

Βίαιες διαδηλώσεις στη Χιλή

Καζάνι που βράζει η Χιλή: Νεκροί, απαγόρευση κυκλοφορίας και διαπραγματεύσεις

Τα πρώτα θύματα της βίας που πλήττει το Σαντιάγο από την Παρασκευή, η οποία ξέσπασε από τις διαδηλώσεις κατά της αύξησης των εισιτηρίων στο μετρό. Βίαιες συγκρούσεις, καμένη πόλη και οργή.

Βίαιες διαδηλώσεις στη Χιλή

Χιλή: Τρεις νεκροί στις βίαιες διαδηλώσεις στο Σαντιάγο

Αναστολή της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου του μετρό, που πυροδότησε τις βίαιες διαδηλώσεις, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πρωτεύουσα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σαντιάγο.