Χιλή: Ο Πινιέρα κατεβάζει ξανά το στρατό στους δρόμους

Χιλή: Ο Πινιέρα κατεβάζει ξανά το στρατό στους δρόμους
O πρόεδρος της Χιλής Σεμπάστιαν Πινιέρα AP

Ο Χιλιανός πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινιέρα ζήτησε την άδεια του Κογκρέσου για να κατέβει στο δρόμο ο στρατός. Διεθνής κατακραυγή για τις μεθόδους της αστυνομίας.

Παρά το γεγονός ότι η Χιλή δέχεται πυρά από τη διεθνή κοινότητα για το βίαιο τρόπο που αντιμετωπίζει την κοινωνική εξέγερση στη χώρα, ο Σεμπάστιαν Πινιέρα εξακολουθεί να βάζει και το στρατό στην εξίσωση της καταστολής. 

Την Τρίτη ο Χιλιανός πρόεδρος ζήτησε την άδεια του Κογκρέσου έτσι ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να επιστρέψουν στους δρόμους και να βοηθήσουν στη φύλαξη των δημόσιων υποδομών που έχουν υποστεί καταστροφές τον τελευταίο μήνα. 

Ομως, την Τρίτη η Χιλή αντιμετώπισε για άλλη μία φορά επικρίσεις, ακριβώς για τη συμπεριφορά των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού εναντίον των διαδηλωτών. Ο διευθυντής της Human Rights Watch για την Αμερική Μιγκέλ Βιβάνκο συναντήθηκε με τον Πινιέρα και του εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις “εκατοντάδες αναφορές των πολιτών για τη βία στους δρόμους”. 

Δεκάδες πολίτες στη Χιλή έχουν χάσει τα μάτια τους τον τελευταίο μήνα αφού η αστυνομία χρησιμοποιεί τις τρομερά επικίνδυνες πλαστικές σφαίρες για να αντιμετωπίσει τα πλήθη. Η οργή είναι τόσο έντονη γι’ αυτό που ακόμα και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Χιλής διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως. 

Η κοινωνική εξέγερση στη χώρα διαρκεί εδώ και ένα μήνα έχοντας προκαλέσει μεγάλη κυβερνητική κρίση. Μέχρι στιγμής στα πεδία των συγκρούσεων έχουν σκοτωθεί 26 άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα