Χιλή: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Πινιέρα

O Σεμπάστιαν Πινιέρα
O Σεμπάστιαν Πινιέρα AP

Ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπάστιαν Πινιέρα βλέπει τη δημοτικότητά του να κατρακυλά σε ιστορικό χαμηλό 30ετίας.

Οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις στη Χιλή, οι οποίες κορυφώθηκαν την Παρασκευή με τη διαδήλωση του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στο Σαντιάγο, έχουν προκαλέσει σχεδόν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην εικόνα του Σεμπάστιαν Πινιέρα.

Παρά τη θεαματική αλλαγή στάσης του τα τελευταία 24ώρα (από εκεί που δήλωνε ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, υποσχέθηκε αυξήσεις στις συντάξεις και ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των υπουργών του) ο πρόεδρος της Χιλής είδε την αποδοχή του να βουτά σε ιστορικά χαμηλά. 

ADVERTISING

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το Σάββατο το φως της δημοσιότητας, η αποδοχή του προέδρου κατρακύλησε στο 14% ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και μετά στη Χιλή (τα τελευταία 29 χρόνια δηλαδή). 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Πινιέρα έσπασε το ρεκόρ μη αποδοχής που κρατούσε η πρώην πρόεδρος Μισέλ Μπασελέτ από τον Μάρτιο του 2016 με 18%. 

Το σημερινό πρόεδρο αποδοκιμάζει το 78% των ερωτηθέντων ενώ το 80% δεν πιστεύει στην υλοποίηση των προεδρικών υποσχέσεων. 

To ποσοστό αποδοχής του Πινιέρα ήταν 28% στις 18 Οκτωβρίου κάτι που σημαίνει ότι η λαϊκή εξέγερση του στοίχισε άλλες δέκα μονάδες μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χιλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χιλή: Ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των υπουργών ο Πινιέρα, προς σχηματισμό νέας κυβέρνησης

SHARE:

24Media Network