Χιλή: Τέσσερις νεκροί και μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές εν μέσω καύσωνα

Χιλή: Τέσσερις νεκροί και μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές εν μέσω καύσωνα
Πυρκαγιές στη Χιλή twitter

Μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε κεντρική και νότια Χιλή, ενώ η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι περιφέρειες Νιούμπλε και Μπιομπίο

Δεκάδες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στη Χιλή, που θρηνεί τέσσερις νεκρούς ενώ τουλάχιστον 140.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.

Οι δασικές πυρκαγιές στην κεντρική και νότια Χιλή, εν μέσω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα, οδήγησαν επίσης σε τραυματισμούς πολιτών, ενώ περίπου 100 σπίτια καταστράφηκαν.

Η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τόχα ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στα οχήματά τους στην πόλη Σάντα Χουάνα του Μπιόμπιο, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτίως του Σαντιάγο. Οι δύο από αυτούς εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε έναν δρόμο ενώ οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει σε κατάσταση καταστροφής τις περιοχές Μπιόμπιο και Νιούμπλε, όπου έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες.

«Οι συνθήκες τις επόμενες ημέρες θα είναι επικίνδυνες», προειδοποίησε η υπουργός.

Από τους εννέα τραυματίες που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, οι οκτώ είναι πυροσβέστες,
ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς διέκοψε τις θερινές διακοπές του και επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, όπου κατοικούν σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι. Λόγω των πυρκαγιών έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους ενώ πολλές κοινότητες εκκενώθηκαν.

Συνολικά 178 πυρκαγιές ήταν ενεργές την Παρασκευή (3/2).

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι σήμερα στην πρωτεύουσα του Νιούμπλε, την Τσιγιάν, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή θα πνέουν επίσης ισχυροί άνεμοι, με κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Στη Χιλή τις τελευταίες ημέρες επικρατεί καύσωνας με θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 40ºC και οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να επαναληφθεί η καταστροφή του 2017. Τότε, μια τεράστια δασική πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους ενώ καταστράφηκαν περισσότερα από 1.500 σπίτια και κάηκαν πάνω από 4,6 εκατομμύρια στρέμματα γης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα