Χονγκ Κονγκ: Συνολικά 77 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για χρήση μάσκας σε διαδηλώσεις

Κίνα διαδηλωτές
Κίνα διαδηλωτές AP

Το Σαββατοκύριακο τέθηκε σε ισχύ, βάσει νόμου περί έκτακτης ανάγκης, απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου με μάσκα στις διαδηλώσεις. Στο Χονγκ Κονγκ γίνονται επί τέσσερις μήνες σχεδόν καθημερινά κινητοποιήσεις και δράσεις.

Συνολικά 77 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για παραβίαση της απαγόρευσης της κάλυψης του προσώπου με μάσκα στις διαδηλώσεις, η οποία τέθηκε σε ισχύ το Σαββατοκύριακο βάσει νόμου περί έκτακτης ανάγκης που επικαλέστηκε την Παρασκευή η επικεφαλής της κυβέρνησης της πρώην βρετανικής αποικίας με στόχο την καταστολή των συχνά βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Από την Παρασκευή περισσότερα από 200 καταστήματα και δημόσιες εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές κατά τις ταραχές, ενώ η αστυνομία έχει κάνει 367 ρίψεις δακρυγόνων, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ επισήμανε νωρίτερα σήμερα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δεχθεί τη βοήθεια του Πεκίνου για να επιλύσει την πολιτική κρίση στην πρώην βρετανική αποικία, η οποία αντιμετωπίζει ένα ολοένα και πιο βίαιο κίνημα αμφισβήτησης.

Στην ημιαυτόνομη περιοχή γίνονται επί τέσσερις μήνες σχεδόν καθημερινά κινητοποιήσεις και δράσεις, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν καταλήξει σε συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και ακραίων διαδηλωτών, οι οποίοι επιδίδονται και σε πράξεις βανδαλισμού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Χάος" στο Χονγκ Κονγκ: Δίκες διαδηλωτών που φορούν μάσκες, κλειστά μετρό και αιματηρές συγκρούσεις

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι ταραχές

Χονγκ Κονγκ: Κλειστοί οι περισσότεροι σταθμοί μετρό - Παραλύει η πόλη

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση χρήσης μασκών

Κάρι Λιμ: "Η κοινωνία του Χονγκ Κονγκ έχει παραλύσει. Όλοι είναι φοβισμένοι"

SHARE: