Χωρίς τέλος το δράμα των αμάχων στην Υεμένη

Χωρίς τέλος το δράμα των αμάχων στην Υεμένη
Κηδεία θυμάτων στην Υεμένη AP

Ούτε λίγο ούτε πολύ 300.000 άνθρωποι κινδυνεύουν άμεσα σε περίπτωση που οι Σαουδάραβες συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Υεμένη.

Σχεδόν απελπιστική είναι για χιλιάδες ανθρώπους είναι η κατάσταση στην Υεμένη η οποία συνεχίζει να βομβαρδίζεται ανηλεώς από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της.

Μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών του ΟΗΕ με τις αντιμαχόμενες πλευρές, οι συνθήκες χειροτέρευσαν έτσι ώστε οι ζωές τουλάχιστον 300.000 ανθρώπων να κρέμονται από μία κλωστή όπως αναφέρει αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Την Πέμπτη η Σαουδική Αραβία συνέχισε τις επιθέσεις εναντίον των ανταρτών Houthi και “δέσμευσε” δρόμους οι οποίοι έχουν τεράστια σημασία στην παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειες προς τους αμάχους. Ιδιαίτερα οι μύλοι της πόλης Χοντέιντα βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο. Σ’ αυτούς μπορούν να παραχθούν περίπου 45.000 τόνους τροφούς που μπορούν με τη σειρά τους να θρέψουν τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους για ένα μήνα.

Την ίδια ώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της σχεδιάζουν την εισβολή στην Χοντέιντα, πόλη με πληθυσμό 300.000 κατοίκων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα