Χωρίς ξεκάθαρη υποστήριξη στον Βέμπερ ο Γιούνκερ

Χωρίς ξεκάθαρη υποστήριξη στον Βέμπερ ο Γιούνκερ
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ AP

Σε συνέντευξή του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέφυγε να πάρει σαφή θέση υπέρ της υποψηφιότητας του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιφυλάχθηκε να υποστηρίξει πλήρως την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά το γεγονός ότι ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γιούνκερ είπε για τον Βέμπερ ότι “είναι καλός ακροατής κι έχει ικανοποιητικές γνώσεις,” ώστε να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι δύο συνυποψήφιοι του Βέμπερ, η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μάργκρετ Βέσταγκερ, αλλά κι ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, μπορούν επίσης, να κάνουν την δουλειά. “Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Δεν έχει νόημα για εμένα να μιλάω υπέρ της υποψηφιότητας κάποιου,” είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.

Στο επίπεδο των γενικότερων εξελίξεων, ακόμη κι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει τις στιγμές του, που σκέφτεται ευρωσκεπτικιστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. “Πρέπει να διακρίνουμε τους ευρωσκεπτικιστές από του αντιευρωπαίους. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κάτι που να είναι λάθος με τον υγιή σκεπτικισμό κι αναφορικά με τις καθημερινές δραστηριότητες της ΕΕ. Γίνομαι ευρωσκεπτικιστής τουλάχιστον μία φορά την ημέρα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ στην γερμανική εφημερίδα “Bild am Sonntag.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα