Δ. Παντούλας από Βενεζουέλα: Πιο πολύ φοβάμαι την παρέμβαση των ξένων δυνάμεων, παρά το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου

Στρατιώτης στο Καράκας μετά το κάλεσμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό για πραξικόπημα
Στρατιώτης στο Καράκας μετά το κάλεσμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό για πραξικόπημα AP

Ο κ. Δημήτρης Παντούλας καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο IESA στο Καράκας, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για την κρίση στη Βενεζουέλα, κάνοντας έκκληση για παρέμβαση του ΟΗΕ και της Ευρώπης.

«Πιο πολύ φοβάμαι την παρέμβαση των ξένων δυνάμεων, παρά το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου», είπε στον News 24/7 στους 88,6 ο πολιτικός αναλυτής, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Καράκας, Δημήτρης Παντούλας, ο οποίος έκανε λόγο για μια Βενεζουέλα σε απόγνωση, που καταρρέει οικονομικά και κοινωνικά και προέκρινε την άμεση ανάγκη για δημοκρατικές διαδικασίες με τη διενέργεια εκλογών και τη συνδρομή των ΗΕ και της ΕΕ.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε πλαίσια «ψυχρού πολέμου», όπου άλλες δυνάμεις παίρνουν τις αποφάσεις κι επανέλαβε την έκκληση για παρέμβαση του ΟΗΕ και της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, για την εκτόνωση της «υπέρμετρης βίας»

Ο κ. Παντούλας χαρακτήρισε «φάρσα» και «σπασμωδική» την κίνηση του Χουάν Γκουαϊδό, είπε ωστόσο και για το Νικολάς Μαδούρο ότι δεν έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του κόσμου, ο οποίος περιμένει μια πολιτική αλλαγή που θα βελτιώσει την καθημερινότητά του. «Μέσα σε τρία χρόνια, έχουν φύγει από τη χώρα τρία εκατομμύρια άνθρωποι», σημείωσε και πρόσθεσε ότι για «το 20% των πολιτών που προκρίνουν μια στρατιωτική λύση, είναι σε απόγνωση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάος στη Βενεζουέλα: Νεκρή από σφαίρα γυναίκα σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης

"Καβγάς" Λαβρόφ - Πομπέο για τη Βενεζουέλα

SHARE:

24Media Network